Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Agnė Bilotaitė palaiko „15min“ iniciatyvą „Korupcijos vėžys graužia Lietuvą. Metas veikti!“

Seimo Antikorupcijos komisijos pirmininko pavaduotoja ir parlamentinės grupės „Už piliečių talką, kuriant Lietuvą be korupcijos“ pirmininkė Agnė Bilotaitė sveikina dienraščio „15min“ redakcijos poziciją iškeliant į viešumą ydingą praktiką viešųjų pirkimų ir valstybinių konkursų srityje. „Redakcijos pareiškimas „Korupcijos vėžys graužia Lietuvą. Metas veikti!“ yra seniai laukta pačių žurnalistų iniciatyva”, – sakė A.Bilotaitė.
Agnė Bilotaitė
Agnė Bilotaitė / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Jos manymu, negali būti toleruojami valstybinių įstaigų viešinimo konkursai, kuriuose nesudaromos sąlygos sąžiningai konkurencijai, konkursų sąlygos specialiai pritaikomos vienai ar kitai žiniasklaidos priemonei.

„Visa tai prisideda prie viešosios informacinės erdvės iškraipymų ir visiškai pritariu, kad nesąžiningumas tokiuose konkursuose yra gėdingas, ir tai gali ardyti demokratinės valstybės pamatus, griauti pasitikėjimą žodžio ir spaudos laisve. Apmokėta tyla ramybės negarantuos“, – įsitikinusi A.Bilotaitė.

Seimo parlamentinė grupė „Už piliečių talką, kuriant Lietuvą be korupcijos“ palaiko žurnalistų iniciatyvą ir taip pat kviečia juos bendradarbiauti nustatant atvejus, kai neskaidriais konkursais buvo netiesiogiai apmokėta tyla.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius