-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Antikorupcijos komisijos nariams daromas spaudimas, teigia jos narys Naglis Puteikis

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) vadovų atleidimo aplinkybes tiriančios Seimo Antikorupcijos komisijos nariams daromas spaudimas, trečiadienį pranešė jos narys konservatorius Naglis Puteikis.
N.Puteikis nepripažįsta savo kaltės.
Naglis Puteikis / Eglės Petkutės/15min.lt nuotr.

„Komisijos nariams prasidėjo spaudimas. Mes matome, kaip keletas narių keičia nuomonę nuo pat pirmųjų posėdžių. Panašu, kad jie išvis gali nedalyvauti balsuojant dėl išvadų. Kol kas kvorumą turime, bet grėsmė išlieka“, – žurnalistams Seime sakė N.Puteikis.

Jo teigimu, spaudimą patyrė aštriausių klausimų klausę komisijos nariai „darbietis“ Saulius Bucevičius ir Mišriai Seimo narių grupei priklausantis Žilvinas Šilgalis.

„Vienas iš žmonių, kuriuos apklausinėjome, dviem aštriausius klausimus uždavusiems Seimo nariams, tai yra S.Bucevičiui ir Ž.Šilgaliui pasakė tokią frazę: Na, na, veikėjai, kai ratas apsisuks, pasižiūrėsim. Jie abu ir aš asmeniškai, nežinau, kaip kiti komisijos nariai, supratome, kaip labai aiškų grasinimą, kad jeigu jūs bandysite priimti ryžtingas išvadas, tai po kitų Seimo rinkimų nei Ž.Šilgalis, nei S.Bucevičius nebus pakviesti į valdančiąją koaliciją. Aš taip supratau šitą grasinimą“, – pareiškė konservatorius.

Jis atsisakė įvardyti, kas pasakė šią kaip spaudimą suprastą frazę.

„Negaliu sakyti, iš ko sulaukėme, tai vienas iš apklausiamų asmenų, tai labai aukšto rango žmogus. Jeigu mums pavyks gauti sutikimą institucijos, kurios atstovas tai pasakė, tai bus stenogramose ir jūs tikslią frazę pamatysite“, – kalbėjo parlamentaras.

„Bet kokiu atveju, akivaizdu, visiems tiems apklausiamiems žmonėms ryžtinga komisijos pirmininko ir pačios komisijos laikysena ir tas greitis, su kuriuo mes dirbame, ir noras priimti išvadas ir jose paminėti visus veikiančius asmenis, visus juos įvertinti, kelia didžiulį nerimą, nes tai laužo pastaruosius 15 metų Lietuvoje susiformavusias tradicijas visus klausimus spręsti po kilimu“, – kalbėjo N.Puteikis.

Pats Ž.Šilgalis nemano patyręs spaudimą.

„Aš nejaučiu spaudimo vien dėlto, kad visi supranta, kad tai tuščias reikalas. Spausk nespaudęs. Aišku, tų frazių diskutuojant visokių būna situacijų, pasitaiko ir piktesnių, ir, aišku, dviprasmiškų“, – žurnalistams sakė Seimo narys.

Kita vertus, jis pripažino, kad kai kurios per komisijos posėdžius išgirstos frazės pasirodė keistos.

„Kai kurios frazės buvo keistos, aš paklausiau, ar tai turėčiau suprasti kaip spaudimą. Man atsakė, kad ne, taip neturėtum suprasti. Atsakė taip, aš ir tikiu. Gal tai buvo ir netyčia išsprūdusi frazė ir tiek“, – svarstė Ž.Šilgalis.

Jis taip pat neatskleidė, apie kurį pareigūną kalbėjo N.Puteikis, tačiau leido suprasti, esą kalbama apie Lietuvos banko vadovą Vitą Vasiliauską.

Seimo Antikorupcijos komisija atlieka tyrimą dėl Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) vadovų Vitalijaus Gailiaus ir Vytauto Giržado atleidimo aplinkybių. Jų atleidimas siejamas su informacijos nutekinimu apie pareigūnų planuojamus veiksmus prieš „Snorą“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius