-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl piktnaudžiavimo vykdant viešuosius pirkimus nuteistas buvęs Jonavos politikas

Jonavos rajono apylinkės teismas paskelbė nuosprendį baudžiamojoje byloje dėl piktnaudžiavimo vykdant viešuosius pirkimus Jonavos rajono savivaldybėje. Teismas patvirtino Kauno apygardos prokuratūros prokurorų pateiktus kaltinimus buvusiam Jonavos rajono savivaldybės tarybos nariui Žygimantui Žalnerauskui bei Jonavoje veikiančios uždarosios akcinės bendrovės buvusiam direktoriui Konstantinui Serpovui.
Temidė, teisingumo deivė
Temidė, teisingumo deivė / Sauliaus Chadasevičiaus / 15min nuotr.

Kaip rašoma prokuratūros pranešime, teismas nustatė, kad Ž.Žalnerauskas, būdamas Jonavos rajono savivaldybės Viešųjų pirkimų komisijos nariu, vykstant stomatologinės medicininės įrangos pirkimams, pats parinko galimus tiekėjus, atliko nusikalstamus veiksmus, siekdamas, kad jo draugo įmonė būtų pripažinta konkurso nugalėtoja. Išaiškinta, kad Ž.Žalnerauskas pats už šią įmonę rinko dokumentus vešiesiems pirkimams, sugalvojo pirkimo kainą ir pateikė juos komisijai.

Padedamas K.Serpovo, klastojo dokumentus ir pateikė juos Viešųjų pirkimų komisijai, kuri Ž.Žalnerausko proteguojamą uždarąją akcinę bendrovę pripažino konkurso nugalėtoja. Po kurio laiko Ž.Žalnerauskas su K.Serpovu už konkursą nugalėjusią įmonę surado ir nupirko medicininę įrangą, kurią savivaldybei pardavė kelissyk brangiau: pirko beveik už 7 tūkst. litų, pardavė − beveik už 24 tūkst. litų.

Teismas už piktnaudžiavimą ir dokumentų klastojimą Ž.Žalnerauskui skyrė dvejų metų ir aštuonių mėnesių laisvės atėmimo bausmę, K.Serpovui už padėjimą piktnaudžiauti ir dokumento suklastojimą − aštuonių mėnesių laisvės atėmimo bausmę. Abiems nuteistiesiems bausmės vykdymas atidėtas.

Šis nuosprendis per dvidešimt dienų gali būti skundžiamas apeliacine tvarka Kauno apygardos teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius