Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Du Pakruojo policijos pareigūnai kaltinami piktnaudžiavimu tarnyba, dokumentų klastojimu bei kyšio reikalavimu

Pakruojo rajono apylinkės prokuratūros prokurorė A.Adomaitytė atliko ir teismui su kaltinamuoju aktu perdavė baudžiamąją bylą, kurioje du buvę policijos pareigūnai kaltinami piktnaudžiavimu tarnyba, dokumentų klastojimu bei kyšio reikalavimu, o Pakruojo rajono gyventojas kaltinamas tuo, kad padėjo šiems policijos pareigūnams piktnaudžiauti bei dokumentų klastojimu.
Automobilį vairavęs neblaivus mūrininkas iš Kauno rajono tikėjosi, kad policijos pareigūnai susigundys jo siūlomais 560 litų.
Kyšis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kaip rašoma Šiaulių apygardos prokuratūros pranešime, ikiteisminiam tyrimui vadovavęs Pakruojo rajono apylinkės prokuratūros vyriausiasis prokuroras E.Zuzevičius pažymėjo, kad  tyrimo metu nustatyta, kad 2011 m. balandžio 25 d. Šiaulių apskrities VPK Pakruojo rajono PK patruliai A.J. Ir M.Š. Pakruojo mieste sustabdė automobilį „VW Passat“, kurį vairavo neblaivus Pakruojo r. gyventojas A.D.

Policijos pareigūnai nustatę, kad transporto priemonės vairuotojas yra neblaivus, turėdami pareigą surašyti jam administracinio teisės pažeidimo protokolą už vairavimą transporto priemonės neblaiviu, piktnaudžiaudami tarnyba to nepadarė ir priešingai, siekdami padėti vairuotojui išvengti administracinės atsakomybės, suklastojo administracinio teisės pažeidimo bylos dokumentus ir juose nurodė, kad minėtos transporto priemonės vairuotojas A.D. būdamas neblaivus neva vairavo dviratį.

Šį tikrovės neatitinkantį faktą administracinės bylos dokumentuose patvirtino ir vairuotojas A.D. Be to, ikiteisminio tyrimo duomenimis už šią „paslaugą“ policijos pareigūnai iš transporto priemonės vairuotojo A.D. bendradarbio „paprašė“ 1 tūkst. litų kyšio.

Pareigūnai dar ikiteisminio tyrimo metu savo noru pasitraukė iš tarnybos policijoje. Jiems paskirtos kardomosios priemonės rašytiniai pasižadėjimai neišvykti ir dokumentų paėmimas.

Baudžiamąją bylą nagrinės Pakruojo rajono apylinkės teismas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius