Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nuteistas kyšį policijos pareigūnams davęs vyriškis

Trakų rajono apylinkės teismas 2012 m. gegužės 2 dienos baudžiamuoju įsakymu nuteisė G. M. už tai, kad jis policijos pareigūnams davė mažesnės negu 1 MGL vertės kyšį.
Lipdukas „Aš neimu kyšio“
Lipdukas „Aš neimu kyšio“ / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Išnagrinėjus prokuroro pareiškimą ir ikiteisminio tyrimo metu surinktą medžiagą, teismas nustatė, kad būdamas apsvaigęs nuo alkoholio kaltinamasis G. M. 2012 m. balandžio 14 d. Trakų mieste, šalia policijos komisariato, tarnybiniame policijos automobilyje siekdamas papirkti du policijos pareigūnus, tiesiogiai davė jiems 90 Lt kyšį, padėdamas juos tarp priekinės sėdynės ir šalia esančios daiktinės. Duodamas kyšį G. M. siekė išvengti administracinės atsakomybės už padarytą nedidelį chuliganizmą.

Ikiteisminio tyrimo metu kaltinamais G. M. paaiškino, kad policijos pareigūnai jį įspėjo apie baudžiamąją atsakomybę už bandymą papirkti policijos pareigūnus, tačiau vis tiek davė pinigus, nes tikėjosi tokiu būdu išvengti atsakomybės už padarytą administracinį teisės pažeidimą.

Atsižvelgiant į tai, kad G. M. nusikalstamą veiką padarė būdamas neblaivus bei tai, kad pripažino savo kaltę ir gailėjosi, teismas už padarytą baudžiamąjį nusižengimą, numatytą Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 227 straipsnio 4 dalyje, kaltinamajam G. M. skyrė 650 litų baudą.

Nesutikdamas su bausmės paskyrimu teismo baudžiamuoju įsakymu G. M. per keturiolika dienų dar gali paduoti prašymą, reikalaudamas surengti bylos nagrinėjimą teisme.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius