-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Skandalingoji Švenčionių mero Vytauto Vigelio atostogų istorija tęsiasi: savivaldybėje STT atlieka tyrimą dėl galimo dokumentų klastojimo

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Vilniaus valdybos pareigūnai atlieka ikiteisminį tyrimą dėl galimo piktnaudžiavimo ir dokumentų klastojimo Švenčionių savivaldybėje.
Vytautas Vigelis
Vytautas Vigelis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Ikiteisminis tyrimas pradėtas gavus duomenų, kad Švenčionių savivaldybėje galėjo būti klastojami dokumentai dėl savivaldybės mero Vytauto Vigelio atostogų.

Tiriama, ar klastojant dokumentus nebuvo siekiama sušvelninti galimas neigiamas plačiai žiniasklaidos priemonėse aprašytos Švenčionių savivaldybės tarnautojų kelionės į Prancūziją pasekmes.

Pranešama, kad praėjusį penktadienį STT pareigūnai Švenčionių savivaldybėje atliko kratą.

Pernai lapkritį Švenčionių rajono meras V.Vigelis, savivaldybės Vietinio ūkio skyriaus vedėjas Juozas Urbanavičius ir bendrovės „Švenčionių švara“ vadovas Kazimieras Džiaukštas skrido į komunalininkų konferenciją Paryžiuje, tačiau jos nepasiekė - atskridę iki Varšuvos apsisuko ir grįžo atgal į Lietuvą. Tiesa, kalbas, kad jie galėjo būti neblaivūs ir dėl to išlaipinti iš lėktuvo, V.Vigelis neigė.

Tačiau oro linijos „LOT Polish Airlines“ patvirtino Švenčionių politikams, kad šio rajono savivaldybės meras „darbietis“ V.Vigelis Varšuvos oro uoste pasirodė neblaivus ir drumstė viešąją tvarką, tad jam su bendrakeleiviais nebuvo leista skristi į Paryžių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius