-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Laukia jūrų greitkelių

2009 metų pabaigoje Baltijos jūros regiono valstybes paskelbė bendrą kvietimą teikti pasiūlymus dėl jūrų greitkelių projektų. Projektai, po atitinkamo vertinimo valstybėse, būtų teikiami Europos Komisijai finansuoti iš TEN-T programos lėšų. Iš šios programos lėšų gali būti finansuojama nuo 20 iki 30proc. projekto vertės, kai yra sukuriama infrastruktūra, ir iki 50 proc. atliekant studijas.
Baltijos jūra
Baltijos jūra / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Tačiau Lietuvos Respublikos susisiekimo ministerijos Vandens ir geležinkelių transporto departamento Vandens transporto skyriaus vedėja Jelena Antonevič teigia, kad iki šiol, praėjus dviems metams nuo kvietimo, negauta nė vieno pasiūlymo dėl jūrų greitkelių projekto.

„Kvietimas teikti pasiūlymus dėl jūrų greitkelių projektų galioja iki 2013 metų. Tačiau Susisiekimo ministerijai dar nebuvo pateiktas nė vienas lietuvių pasiūlymas jungtis su kitomis šalimis. Pasiūlymą rengti turėtų du skirtingų Europos Sąjungos (ES) šalių uostai, finansavimas būtų skiriamas iš transporto programos TEN-T. Pasiūlymų laukiame – susisiekimo ministro įsakymu yra sudaryta projektų atrankos komisija“, – teigia J.Antonevič.

Šiuo kvietimu ES siekia padidinti krovinių mobilumą Baltijos jūros regione, įgyvendinant Baltijos jūros regiono strategijos prioritetą – didinti Baltijos jūros regiono patrauklumą ir prieinamumą. Baltijos jūros regionas yra labai svarbi Rytų ir Vakarų, Šiaurės ir Pietų Europos sankryža, susisiekiant su užuosčio teritorijomis Europoje ir Azijoje.

Iš jūrinių keltų krovinius perkėlus į geležinkelio vagonus, išskirsčius juos į krovinines mašinas, prekės galutinį vartotoją Baltijos jūros regione pasiektų greičiau keliaudamos iš bet kurios pasaulio vietos. Konteineriuose ir treileriuose vežamų prekių nuolat daugėja ir prognozuojama, kad jų kiekiai sparčiai didės.

Baltijos jūros valstybės bendradarbiauja plėtojant jūrų greitkelių Baltijos jūroje koncepciją ir šiuo skelbimu kviečia konsorciumus, kurių sudėtyje būtų bent jau uostai ir transporto operatoriai, siūlyti jūrų greitkelių Baltijos jūros regione projektus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius