Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Seminaro „Švarus ūkis. Švarios upės. Švari jūra“ metu bus ieškoma ūkių ir aplinkosaugos darnos

Kaip pasiekti ūkių ir aplinkos apsaugos darną? Į šį klausimą bus siekiama atsakyti spalio 13 d., ketvirtadienį, Kaune vyksiančiame seminare–diskusijoje „Švarus ūkis. Švarios upės. Švari jūra“. Renginyje, kuris įgyvendinamas ES priimtos Baltijos jūros regiono strategijos rėmuose, bus pristatyti darnaus ūkininkavimo ir aplinkosaugos pavyzdžiai, Baltijos jūros ir Lietuvos upių ekologinė situacija.
Derybos
Derybos / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

„Žmogiškųjų veiklų vystymas ir gamtos saugojimas turėtų eiti lygiagrečiai. Šiame renginyje žemdirbių ir aplinkosaugos organizacijos turės puikią galimybę padiskutuoti ir pabandyti rasti sprendimų, kaip galima pasiekti visiems priimtiną ūkių ir aplinkos saugojimo pusiausvyrą. Lietuva nėra vienišas karys lauke, esame ne tik ES, bet ir glaudesnio darinio – Baltijos jūros makroregiono – dalis. Galime mokytis iš šalia esančių šalių, kaip jos sprendžia šį klausimą, ir imti pavyzdį iš pažangiausių ūkių“, – teigia renginį inicijuojančios Užsienio reikalų ministerijos Europos reikalų departamento ambasadorė ypatingiems pavedimams Kornelija Jurgaitienė, kuruojanti Baltijos jūros regiono strategijos klausimus.

Seminaro metu pranešėjai iš Lietuvos kalbės žemdirbiams ir aplinkosaugininkams aktualiomis temomis: apie tręšimo planus ir gerąją praktiką Lietuvoje, pavojingų atliekų tvarkymą žemės ūkyje, Lietuvos vandens telkinių būklę, Nemuno upės baseino vandens taršą ir regioninio bendradarbiavimo naudą. Renginyje dalyvausianti ekspertė iš Suomijos kalbės apie ūkių ir aplinkosaugos dermės geruosius praktikos pavyzdžius šioje šalyje.

Pranešimus skaitys Aplinkos apsaugos agentūros Aplinkos būklės vertinimo departamento Upių baseinų valdymo skyriaus vedėjo pavaduotojas Martynas Pankauskas, Aleksandro Stulginskio universiteto profesorius Arvydas Povilaitis ir dr. Antanas Sigitas Šileika, Lietuvos agrarinių ir miškų mokslų centro Agrocheminių tyrimų laboratorijos direktorius prof. Gediminas Staugaitis, Suomijos žemės ūkio ir miškininkystės ministerijos agroaplinkosaugos ekspertė Marjatta Kemppainen-Mäkelä ir Antrinių žaliavų ir atliekų surinkėjų, perdirbėjų asociacijos narys, UAB „Žalvaris“ komercijos direktorius Sigitas Ašmonas. Po seminaro vyks seminaro dalyvių ir svečių diskusija.

Renginys vyks spalio 13 d. 13–17 val. Aleksandro Stulginskio universitete (IV rūmai, 214 auditorijoje, Universiteto g. 8a, Akademija, Kauno r.).

Norintys dalyvauti renginyje kviečiami registruotis el. paštu evelina@inetgrity.lt ir aiste@integrity.lt arba telefonu 8 5 268 5135. Registracija vyksta iki spalio 11 d. 15 val.

Projektas finansuojamas Europos Komisijos lėšomis

Ši informacija prisideda prie Baltijos jūros regiono bendradarbiavimo pristatymo Lietuvoje. Projektas finansuojamas Europos Komisijos lėšomis.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius