Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Valdantieji ir opozicija kol kas nesusitarė dėl neeilinės Seimo sesijos

Seimo valdybai priklausantiems valdantiesiems ir opozicijos atstovams nepavyko susitarti, ar kitą savaitę šaukti neeilinę Seimo sesiją, o jeigu taip, pagal kurią iš dviejų siūlomų darbotvarkių. Parlamento pirmininkė Irena Degutienė viliasi, kad dėl to bus sutarta ketvirtadienį priešpiet įvyksiančiame parlamento frakcijų vadovų pasitarime.
Irena Degutienė
Irena Degutienė / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

I.Degutienė Seimo valdybai ketvirtadienio rytą pristatė du siūlymus sausio 17-19 dienomis skelbti neeilinę Seimo sesiją.

Valdančiųjų iniciatyvą surengti tokią sesiją parėmė 49 Seimo nariai, opozicijos – 48 parlamentarai.

Beveik valandą sprendusi, kaip elgtis tokioje situacijoje, parlamento valdyba išsiskirstė nieko nenutarusi.

„Kviesiu frakcijų seniūnus. Iš tiesų tai – neeilinė situacija, dvi iniciatyvinės grupės tuo pat metu siūlo surengti neeilinę sesiją, tačiau siūlomos darbotvarkės šiek tiek skiriasi. Valdyboje buvo siūlymas apjungti abi darbotvarkes, kad po 10 dienų, kaip tai numato Seimo statutas, nebereiktų šaukti dar vienos neeilinės sesijos. Tačiau nei aš, nei valdyba negalime inicijuoti darbotvarkių apjungimo“, – po posėdžio žurnalistams sakė I.Degutienė.

Jos teigimu, yra viena išeitis: abiejų iniciatyvinių grupių parlamentarai turi atšaukti savo parašus po siūlymais skelbti neeilinę sesiją. „Jei taip bus padaryta ir bus parengta nauja darbotvarkė bei surinkti 47 parašai, neeilinė sesija bus paskelbta“, – pridūrė Seimo pirmininkė.

Seimo opozicijos lyderis „tvarkietis“ Valentinas Mazuronis teigė, kad opozicinės frakcijos sutinka apjungti jų ir valdančiųjų siūlomas neeilinės sesijos darbotvarkes.

„Jei bus pasirtinktas politinio karo kelias, tokia bus valdančiųjų valia, tačiau aš norėčiau tikėti, kad didžioji dauguma Seimo narių bus nusiteikusi konstruktyviam darbui“, – sakė V.Mazuronis.

Parlamento vicepirmininkas, liberalcentristų lyderis Algis Čaplikas teigė, kad valdantieji darbotvarkėje nenori matyti Gamtinių dujų įstatymo, Atliekų tvarkymo įstatymo projektų, be to, abejojama, ar reikia grėžti prie parlamentinio tyrimo dėl „Snoro“ bankroto.

Anot A.Čapliko, valdantieji siūlo neeilinėje sesijoje taisyti Mokslo ir studijų įstatymą, kurio kai kurias nuostatas Konstitucinis Teismas yra paskelbęs prieštaraujančiomis Pagrindiniam įstatymui.

Opozicijos atstovai yra įregistravę laikinąjį Mokslo ir studijų įstatymą. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius