Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokiečių biotechnologai – inovatyviausi Baltijos jūros regione

Vokietijos koncernas „BioCon Valley“ apdovanotas už sėkmingą darbą, apjungiant stipriausias Baltijos jūros regiono inovacijų sritis – mokslą ir sveikatą. Tai – pirmasis apdovanojimas, kuris įteikiamas už pasiekimus ir nuopelnus, įgyvendinant Baltijos jūros regiono strategijos (BJRS) tikslus.
Lietuvos Ūkio ministerijos Inovacijų ir žinių visuomenės departamento Inovacijų politikos skyriaus vedėja Rima Putkienė Vokietijos koncerno „BioCon Valley“ generaliniam direktoriui Wolfgangui Blankui įteikė pirmąjį Baltijos jūros regiono inovacijų lyderio apdovanojimą.
Lietuvos Ūkio ministerijos Inovacijų ir žinių visuomenės departamento Inovacijų politikos skyriaus vedėja Rima Putkienė Vokietijos koncerno „BioCon Valley“ generaliniam direktoriui Wolfgangui Blankui įteikė pirmąjį Baltijos jūros regiono inovacijų lyderio / Baltic Development Forum nuotr.

Apdovanojimas koncernui „BioCon Valley“ buvo įteiktas per iškilmingą vakarienę spalio 25 dieną Baltijos plėtros forumo viršūnių susitikime ir ES Baltijos jūros regiono strategijos metiniame forume Gdanske (Lenkija). Aukštą įvertinimą skyrė Baltijos plėtros forumas ir „BSRStars“ programa, kuriai vadovauja Švedijos inovacijų agentūra VINNOVA, kartu su Lietuvos Respublikos Ūkio ministerija

Lietuvos Ūkio ministerijos Inovacijų ir žinių visuomenės departamento Inovacijų politikos skyriaus vedėja Rima Putkienė sako, kad „BSRStars“ programos tikslas yra sukurti pasaulyje pirmaujantį mokslinius tyrimus ir inovacijas diegiantį įmonių ir institucijų tinklą Baltijos jūros regione. „Dalyvavimas „BSR Stars“ programoje sudaro sąlygas įmonėms bei institucijoms įsilieti į bendrus inovacijų projektus, padės surasti partnerius Baltijos regione, atvers naujas rinkas, skatins perimti geriausią Baltijos jūros regiono šalių inovacijų politikos praktiką, sudarys palankesnes sąlygas Lietuvos klasteriams ir įmonėms įsijungti į tarptautinius inovacijų tinklus“, – įsitikinusi R.Putkienė.

„Ypatingai didžiuojuosi apdovanojimu, nes tai – daugiau nei dešimtmetį trukusio bendro darbo ir pastangų su asociacija „ScanBalt“ įvertinimas, kuris padeda plėtoti bendrą sveiko ir turtingo Baltijos jūros regiono viziją“, – sakė Wolfgang Blankas, „BioCon Valley“ generalinis direktorius.

Su universitetais, mokslinių tyrimų ir sveikatos priežiūros įstaigomis bei įmonėmis bendradarbiaujantis Vokietijos koncernas „BioCon Valley“, be kitų pasiekimų, įvertintas už vadinamą „šiaurinės sojos pupelės“ – proteinais ir baltymais praturtintos saldžiųjų mėlynųjų lubinų rūšies sukūrimą. Be to, Baltijos jūros regiono mastu pripažintas didžiulis koncerno indėlis ir kompetencijos gamtos mokslų bei sveikatos srityse. „BioCon Valley“ veiklos rezultatai vadinami strategiškai svarbiais ir įtraukti į ekonomikos bei pramonės subjektų duomenų bazes. Koncernas plėtoja projektus drauge su sveikatos ir gamtos mokslų bendruomenę vienijančia asociacija „ScanBalt“ bei dalyvauja verslo ir mokslo bendradarbiavimą skatinančioje „BSRStars“ programoje.

Projektas finansuojamas Europos Komisijos lėšomis

Ši informacija prisideda prie Baltijos jūros regiono bendradarbiavimo pristatymo Lietuvoje. Projektas finansuojamas Europos Komisijos lėšomis.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius