Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Asmeninis A.Brazausko gydytojas: „Paskutinėmis dienomis jam tereikėjo artimųjų meilės ir geros slaugos...“ (nuotraukos)

Asmeninis šeštadienį mirusio Algirdo Brazausko gydytojas Adolfas Berūkštis pasakojo, kad prezidento sveikata blogėjo pamažu, tai nebuvo ūmus pablogėjimas.
Algirdas Brazauskas su žmona Kristina
Algirdas Brazauskas su žmona Kristina / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 2 Gydytojas Meilė

„Tai nebuvo staigus pokytis“, – naujienų portalui 15min.lt apie A.Brazausko mirtį kalbėjo A.Berūkštis.

Gydytojo teigimu, A.Brazausko artimieji nusprendė, kad paskutines dienas jam geriau leisti namuose. „Be to, ir mes nematėme, kad ką nors kitokio būtume galėję padaryti ligoninėje. Reikia pagirti prezidento žmoną ponią Kristiną, kad slauga buvo organizuota labai gerai. Paskutinėmis dienomis jam tik to ir tereikėjo – artimųjų meilės ir geros slaugos“, – prislėgtas netekties kalbėjo A.Berūkštis.

„Buvau kartu su juo paskutinėmis dienomis, nuolat lankiau. Buvau šalia ir kai prezidentas mirė, praktiškai mačiau jo mirtį. Paskutinės dienos buvo kaip ir visų mirtingųjų, ypač sergančių tokiomis sunkiomis ligomis...“ – sakė asmeninis A.Brazausko gydytojas ir artimas bičiulis.

Jis teigė, kad mirties liudijime greičiausiai bus įrašyta, kad prezidentas mirė dėl prostatos vėžio išplitimo ir širdies nepakankamumo. Oficialus mirties liudijimas turėtų būti išrašytas pirmadienį vakare.

Ilga kova su liga

Kaip jau skelbė naujienų portalas 15min.lt, A.Brazauskas po ilgų grumtynių su klastinga liga užgeso praėjusį šeštadienį 19 val. 15 min.

Prostatos vėžį įveikusiam A.Brazauskui 2008 m. gruodį medikai diagnozavo limfmazgių vėžį. Kurį laiką nuo žiniasklaidos ir visuomenės slėpęs savo stabilią, bet negerėjančią būklę kadenciją baigęs šalies prezidentas, buvęs premjeras ir Lietuvos socialdemokratų partijos garbės pirmininkas apie ją ir  išgyventas chemoterapijas prasitarė 2009 m. gegužę.

Prieš pat 2009 m. Kalėdas A.Brazauskas su žmona Kristina lankėsi Izraelyje, ten pačioje garsiausioje tos šalies klinikoje buvusiam šalies vadovui atlikti patys moderniausi sveikatos tyrimai ir paskirti ypatingais vadinami vaistai nuo vėžio. Vis dėlto 2010 m. pradžioje politiko sveikata labai pablogėjo. Sausio 10 d. dėl sepsio ir jo sukelto šoko, taip pat dėl inkstų veiklos sutrikimų A.Brazauskas buvo paguldytas į Vilniaus universiteto Santariškių klinikų Reanimacijos skyrių.

Laidotuvės – greičiausiai ketvirtadienį

Prezidentės atstovas spaudai Linas Balsys BNS teigė, kad A.Brazauskas tikriausiai bus pašarvotas antradienį prezidentūroje, o laidotuvės bus rengiamos ketvirtadienį. Kadenciją baigęs prezidentas, taip pat Nepriklausomybės Akto signataras A.M.Brazauskas turėtų būti laidojamas Antakalnio kapinėse. Seimo pirmininkė Irena Degutienė patvirtino, kad kadenciją baigusiam prezidentui, buvusiam Seimo vadovui bei premjerui atminti bus rengiamas gedulingas Seimo posėdis.

Pirmadienį dėl A.Brazausko mirties Lietuvoje turėtų būti paskelbtas gedulas.

SPECIALI ALGIRDUI BRAZAUSKUI SKIRTA RUBRIKA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius