-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Taip apie A.Brazauską kalbėjo, kai jis buvo gyvas

Dėl savo praeities ir kai kurios veiklos nepriklausomoje Lietuvoje miręs prezidentas Algirdas Mykolas Brazauskas nebuvo vertinamas vienareikšmiškai. Vieni jį be paliovos pliekė liežuviais, negalėdami pamirši komunistinio praeities šleifo, kiti tuo tarpu garbino kaip žmogų, reikšmingai prisidėjusį prie mūsų tėvynės nepriklausomybės atgavimo ir šalies vystymosi bei didžiausių jos pasiekimų.
A. Brazauskas
A.Brazauskas / „Scanpix“ nuotr.

15min.lt  primena, ką apie A.Brazauską viešoje erdvėje yra sakę Lietuvos politikai bei kiti žmonės,  jam dar esant gyvam. 

„A.Brazauskas išdrįso įnešti trotilo į Centro komitetą. Dėl to jam tik stebuklingu būdu pavyko išvengti lovos Lubiankoje, nes ji jau buvo paruošta. <...> Istorija pasakys, kuris iš tų darbų yra svarbiausias. Tačiau buvo suskaldytas didysis betono luitas, rodos, nepajudinamas ir nesuskaldomas. To neturime užmiršti“, – interviu dienraščiui „Klaipėda“ sakė kapucinų vienuolis, tėvas Stanislovas.

„Patikrintas, pažįstamas, patriarchas, geriausias iš koalicijos galimų kandidatų, – teigiamas kandidato savybes vardijo Tėvynės sąjungos pirmininkas Andrius Kubilius. – Akivaizdus kairės pusės nepamainomas lyderis. Tai yra A.Brazausko pliusai, bet kartu ir tam tikras kairės pusės galvos skausmas – lygiavertės pamainos jam nėra.“ (naujienų agentūra ELTA)

„Jis – tiesiog sėkmės žmogus“, – buvusiu socialdemokratų lyderiu žavėjosi socialdemokratas Gediminas Kirkilas.

„A.Brazauskas buvo ir liks tik vyriausiasis valstybės ūkininkas, bet ne valstybės politikos lyderis“, – taip apie A.Brazauską sakė konservatorius A.Kubilius. (kaunodiena.lt)

„A.Brazauskas visada buvo prisitaikėlis, sudėtingesnėse politinėse situacijose rinkdavosi tai, kas jam naudingiau. Latvijos ir Estijos komunistų lyderiai, nors jiems ir grasino, į Baltijos kelią atėjo. O štai Brazauskas, matyt, paskutiniu momentu nusprendė, kad vis dėlto apdairiau paklusti Maskvai“, – įsitikinęs Sąjūdžio iniciatyvinės grupės narys Bronislovas Genzelis. (LNK laida „Kaip gyveni?“)

„Lietuvai pasisekė, kad tada (Sąjūdžio laikais – 15min.lt) turėjo Brazauską...“ – LNK laidoje „Kaip gyveni?“ sakė bene aršiausias A.Brazausko politinis priešininkas Vytautas Landsbergis

„Silpnavalis, neturi savo nuomonės“, – sakė Vytautas Petkevičius. (laikraštis „XXI amžius“)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius