-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 11 08

Šalia „žvaigždžių“ reklamose – nauji nepažįstami, bet žavūs veidai

Šiandien niekas neabejoja, kad reklamos paveikumą lemia herojų veidai. Kuo jie patrauklesni ir kuo labiau leidžia susitapatinti – tuo noriau perkame produktą ar prekę. Nors atpažįstamos „žvaigždės“ – ypač mėgstamas reklamų elementas, tačiau pastaruoju metu šalia jų lygiomis teisėmis įsitaiso ir paprasti žmonės.
Beata Nicholson
Beata Nicholson / Organizatorių nuotr.

Neseniai pasibaigęs konkursas „Pakutenk rutiną su „PERGALĖ Souffle“, kurio laimėtojos tapo šio šokolado reklamos veidais, įrodė, kad paprastos Lietuvos moterys žavesiu ir charizma nenusileidžia pagrindinei šio šokolado saldainių ambasadorei Beatai Nicholson. Pasak konkurso organizatorių, kas geriau gali pristatyti produktą, jei ne tos, kurios perka ir mėgaujasi ypatingu jų skoniu.

„Stebėjau visas dalyvavusias ir užsiregistravusias šiame konkurse moteris. Neslėpsiu, man buvo labai įdomu ir gera skaityti visus pasiūlytus būdus, kaip pakutenti rutiną. Nuoširdžiai džiaugiuos, kad tiek moterų atskleidė savo lengvos kasdienybės receptus. Visi jie trykšta nepamainomu optimizmu ir palydėti su šypsena... Manau, reikėtų visus šiuos pakutenimus ne tik užsirašyti bei įsidėmėti, bet ir su draugėmis pasidalyti“, – sako Beata Nicholson.

Vienoms laimėtojoms šis konkursas – žavus spontaniškas įvykis kasdienybėje, kitoms – dar viena jų saviraiškos galimybė, suvokiant, kad tik taip galima ištrūkti iš įprastinio darbų ir rūpesčių rato.

Visos konkurso „Pakutenk rutiną su „PERGALĖ Souffle“ nugalėtojos džiaugėsi savo sprendimu atsiųsti lengvos kasdienybės receptą, o ypač – nauja patirtimi fotostudijoje, kur jų žaismingu ir moterišku įvaizdžiu pasirūpino profesionalūs visažistai ir stilistai. Vienoms laimėtojoms šis konkursas – žavus spontaniškas įvykis kasdienybėje, kitoms – dar viena jų saviraiškos galimybė, suvokiant, kad tik taip galima ištrūkti iš įprastinio darbų ir rūpesčių rato.

Kiekviena iš dešimties kalbintųjų konkurso laimėtojų turi savo istoriją, su savo gyvenimo vingiais, sunkumais ir džiaugsmais, su savo kasdiene rutina. Tačiau visas jas vienija beribis optimizmas ir šypsena. Jų paprasti, bet genialūs receptai, kaip „pakutenti rutiną“, priverčia suklusti.

Fotosesijos metu tapusi kone iš akies traukta prancūzų aktore Juliette Binoche su rudens auksu žaižaruojančia klevų lapų puokšte rankose, Rima Vaniarchina (Vilnius) konkurso rengėjams prisistatė kaip pašėlusi, į įvairiausias žavias avantiūras linkusi asmenybė. „Esu kaip S.Povilaičio apdainuotas personažas: „Senelė mano jauna – su džinsais ir tekina...“. Gyvenimas pakoregavo moters profesinius planus – jau tris dešimtmečius Rima taiso... laikrodžius. Tad kaip niekas kitas suvokia laiko svarbą. Laiko, kai negalima pasiduoti rutinai, o būtina išnaudoti kiekvieną galimybę – nuo šuolio parašiutu iki sniego senio lipdymo, metus į šoną skutamas bulves. Paklausus apie dėmesį, galintį užgriūti po reklamos pasirodymo viešumoje, Rima šypsodamasi pratarė: „Dar to nesuvokiu, bet esu pasirengus...“

Vilma Kaikarienė (Šakiai) rutinai savo gyvenime mažai tepalieka vietos: be slaugytojos darbo, ji aktyviai dalyvauja politinėje veikloje, o kur dar tūkstančiai pomėgių... „Kad neslėgtų rutina, reikia nuoboda nebūti niekada...“, – toks Vilmos prisistatyme rimas nėra atsitiktinis. Mat, ji – su malonumu rašo eilėraščius, šį pomėgį sakosi paveldėjusi iš mamos. Štai kodėl fotosesijos aikštelėje šalia plaunamų indų stirtos ji virto svajingai į kuriamos poezijos pasaulį pasinėrusia heroje.

Tamsiaplaukei, ispanišku temperamentu kibirkščiuojančiai Jovitai Zuikevičienei (Vilnius) fotosesijos diena – dvigubas džiaugsmas, nes tądien jauna moteris šventė savo gimtadienį. Dar didesnis sutapimas – į studiją ji atskubėjo atsinešusi „PERGALĖ Souffle“ dėžutę, kurią netikėtai padovanojo pusseserė. O trečiasis sutapimas – prieš gerą dešimtmetį Jovitos ir B.Nicholson keliai susidūrė TV vasaros projekte. Konkursą Jovita laimėjo parodžiusi, kad ir kasdienybėje fantazijai nėra ribų, net siurbdama grindis gali tapti bet kuria pasaulio dainininke, o mikrofoną gali puikiausiai atstoti... dulkių siurblio žarna.

Daili smulkutė studentė Edita Normantaitė (Skuodas, Vilnius), žaviai greitakalbe berianti žodžius, teigia ir asmenybe, ir pasirinkta profesija – literatūros kritika – esanti tikra filologė. Pasak jos, šioji smagi avantiūra dalyvauti konkurse veikiau būtų įprasta jos jaunesniajai sesutei nei jai. Tačiau mergina džiaugiasi pabandžiusi, juolab kad po pasirodymo viešumoje Edita tikisi atnaujinti ryšius su senai matytais draugais, kurių gyvendama sostinėje išties pasiilgsta.

„Dažnai galvoju, kaip praskaidrinti rutiną“, – prisipažįsta Edita ir, rodos, idėjų jai netrūksta: „Pasisveikinu ir palinkiu geros dienos ant palangės sudygusioms paprikoms ir pipirmėčių užuomazgėlėms. Gamindama valgyti, „vedu laidą“ apie maisto ruošimą, pasakoju apie reikalingas sudedamąsias dalis ir gaminimo būdus...“. Beje, pastarasis pomėgis Editai – tikra aistra, į kurią ji pasinėrusi stačia galva, juolab kad ir ragautojų studentų bendrabutyje niekada netrūksta.

Jurgita Mockus (Šventoji) fotografuotis reklaminei „PERGALĖ Souffle“ kampanijai atvyko kartu su dar pusantrų metukų neturinčiomis dvynukėmis Elze ir Urte. Anksčiau buvusi itin azartiška ir mėgusi iššūkius, moteris prisipažįsta, kad būtent įvairiausi konkursai ir praskaidrina jos kasdienybę. „Kad rutina manęs nesuvalgytų kaip gardaus šokolado...“, – šypsosi Jurgita.

Aktyvioji Lina Petrikaitienė (Klaipėda) netruko pareikšti nuolat kovojanti prieš rutiną. „Einu „nugalėti dieną“ (kaip sako mano sūnus) ir nešuosi dalelę namų šilumos su saulėgrąža...“, – sako ji. O tų saulėgrąžų Linos gyvenime – apstu! Jos visur – patalynės raštuose, ant rytinio kavos puodelio, užuolaidų, kilimo, gaminamų papuošalų... Moteris juokiasi, kad net draugai žino, kokia dovana labiausiai ją pradžiugintų, nors jie vis laukia, kada toji saulėgrąžų „meilė“ praeis... O ji tęsiasi jau septynerius metus. Žinoma, nereikia net spėlioti, kokios gėlės papuošė ir Linos fotosesiją...

Beje, pasak Linos, konkursas privertė ją susimąstyti, kad rutina – ne pats baisiausias dalykas. „Blogiau, kai gyvenimą paveržia „robotizmas“, kai tiesiog egzistuoji – be emocijos, be pykčio, be savigailos, darydama tai, ką privalai...“, – sako ji. Tapusi viena iš laimėtojų, keturis vaikus užauginusi ir daug savęs atidavusi Lina ypač džiaugiasi: „Tai – mano gyvenimo nuotykis, startas ir į kitus pozityvius dalykus...“

Jauniausia konkurso „Pakutenk rutiną su „PERGALĖ Souffle“ laimėtoja moksleivė Ingrida Bajoraitytė tvirtina, kad net ir tokiame jauname amžiuje rutina irgi gali užklupti – nesibaigiantys mokslai, namų darbai, pagalba buityje... Todėl merginai  geriausias būdas pakutenti rutiną yra ilgi pokalbiai su geriausiomis draugėmis, pasipasakojant slapčiausias ir beprotiškiausias paslaptis.

Netikėtas įkvėpimas „pakutenti“ rutiną nugalėtojos titulą dovanojo ir Ievai Bukienei (Kaunas). Jos kasdienybę namuose su dviem mažomis dukrytėmis skaidrina minutės, kai jos visos pasipuošusios kartu šoka. Žinoma, nepamirštant šokoladinio pyragėlio šaldytuve, jei kartais ruoša pabostų arba geros nuotaikos pritrūktų.

Iki to laiko jokiuose konkursuose nedalyvavusią jauną moterį sužavėjo profesionalios fotosesijos procesas. „Nepaisant rimto ir atsakingo darbo studijoje, namo grįžau kupina energijos. Tai man buvo labai gražus nuotykis, suteiksiantis drąsos ir ateityje išbandyti save,“ – sako Ieva.

Sužinojusi apie konkursą ir paskaičiuosi kitų dalyvių mintis, Milda Ambrasienė (Kauno r.) nusprendė galinti pasirodyti ne ką prasčiau. Tad po dviejų dienų apmąstymų konkursui skirtą receptą ji „išvyniojo“ tarsi stebuklingą pasakos-mįslės kamuolį: „Galvą „vėdinu“ plaktuku. Ir pramoniniu fenu. Nebandėt? Aš plokštinu vielą. Pakaitintą atkaitintą. Taukšt. Kaukšt. Ai! Po to su replėmis. Reikia kokių 4–5. Didelių ir mažų. Suku. Raitau. Lankstau. <...> ...traukiu knygas. Pilnas džiovintų gėlių. Tada smardinu trobą. Dervą. Pilu. Į suraitytus sulankstytus rėmelius...“ ir t. t. Visas šis magiškas procesas, dažnai vykstantis naktimis, kai kiti šeimos nariai suminga, – tai sagių ir papuošalų kūryba. Savo rankomis sukurtą grožį Milda su džiaugsmu dovanoja draugams.

„Rutinos niekada nepažino tos, kurios gali sau leisti susitikti su draugėmis ar daryti ką panorėjusios“, – teigia ji. Labiausiai Mildai smalsu pamatyti fotosesijos metu sukurto naujojo jos įvaizdžio rezultatą nuotraukose. „Ten aš be akinukų – įdomu, ar mane kas atpažins...“, – juokauja jauna moteris.

Belieka pritarti B.Nicholson: „Manau, kasdienybėje visada naudinga ir prasminga rasti galimybių išsijudinti, padarant kažką neįprasta, nustebinant ir save, ir kitus. Nauja patirtis ir įspūdžiai tikrai nusipelno paskatinimo ir pagyrimų. Dėl šių moterų, dabar ir aš savo kasdienybę išmoksiu pakutenti naujai. Ačiū!“

Planuojama, kad netrukus dešimties konkurso „Pakutenk rutiną su „PERGALĖ Souffle“ laimėtojų nuotraukų paroda aplankys didžiausius šalies prekybos centrus, įkvėpdama ir kitas moteris pažvelgti į kasdienybę nauju žvilgsniu, „pakutenti“ rutiną ir džiaugtis gyvenimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius