-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 12 08

Darbą pradeda atnaujinta 15min tyrimų komanda

Daug metų 15min redakcijoje gyvavusi tyrimų tradicija stiprėja su nauja 15min tyrimų komanda. Jai vadovaus buvusi ilgametė naujienų agentūros BNS žurnalistė Jūratė Damulytė, komandoje dirbs fotožurnalistas Vidmantas Balkūnas bei Gabrielė Navickaitė.
Vidmantas Balkūnas, Jūratė Damulytė, Gabrielė Navickaitė
Tyrimų skyrius. Iš kairės: Vidmantas Balkūnas, Jūratė Damulytė, Gabrielė Navickaitė. / Gedmantas Kropis / BNS Foto

„Jūratės ir Vidmanto įvairiapusė patirtis bei Gabrielės entuziazmas leis siekti esminio tiriamosios žurnalistikos tikslo – atskleisti tiesą visuomenei reikšmingais klausimais“, – sako portalo 15min vyriausiasis redaktorius Vaidotas Beniušis.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Vaidotas Beniušis
Luko Balandžio / 15min nuotr./Vaidotas Beniušis

15min tyrimų skyrius buvo įkurtas dar 2015-aisiais metais, tai pirmasis tokio tipo redakcijos padalinys Lietuvoje. Nuo to laiko ne tik atskleista daugybė rezonansinių istorijų, bet ir ne kartą keitėsi komandos sudėtis. Šiandien 15min verčia naują lapą skyriaus gyvenime ir pristato atsinaujinusią komandą bei ambicingą šūkį „Tiesą sakant, mums rūpi tik tiesa“.

„Visada žinojome, kad, norėdami kurti stiprius tyrimus, turime pritraukti ypač profesionalius ir sudėtingų iššūkių nebijančius komandos narius. Tvirtas vertybinis stuburas ir siekis kurti profesionalią žurnalistiką, tikiu, taps skiriamuoju komandos veidu. Žurnalistiniai tyrimai yra svarbūs sveikai demokratijai, tad jie ir toliau išliks nemokami, tačiau prenumeratoriams pateiksime įtraukiančio ir tyrimo medžiagą papildančio turinio. Tai savotiška padėka mūsų bendruomenei už tai, kad mus prenumeruoja ir padeda išlikti nepriklausomiems“, – sako „15min group“ generalinis direktorius Tomas Balžekas.

Tomas Balžekas. Gedmantas Kropis / BNS Foto
Tomas Balžekas. Gedmantas Kropis / BNS Foto

Komandos vairą perimanti žurnalistė Jūratė Damulytė, kuri prieš tai daug metų dirbo naujienų agentūroje BNS, bus atsakinga už žurnalistinių tyrimų temų parinkimą bei kokybišką jų turinį.

„Darbas naujienų agentūroje BNS mokė greitai orientuotis, čiuopti esmę, fiksuoti svarbias detales ir klausti. Taip pat – auginti ir branginti pasitikėjimą. Žurnalistikoje, kokio žanro ji bebūtų, jis labai svarbus. Tyrimai – naujas darbo pobūdis, kitas tempas, naujos pamokos ir patirtys. Bet kryptis ta pati – neangažuota, atsakinga, kritiška ir savikritiška, patikrintais faktais grįsta žurnalistika“, – teigia 15min tyrimų skyriaus vadovė Jūratė Damulytė.

Jūratė Damulytė. Gedmantas Kropis / BNS Foto
Jūratė Damulytė. Gedmantas Kropis / BNS Foto

Prie tyrimų skyriaus prisijungę žurnalistai: Gabrielė Navickaitė – 15min tyrimų žurnalistė, debiutavusi rengiant specialų tyrimą migrantų krizės tema „Vartai atidaryti“. Gabrielė daugiausia dirba socialinių tyrimų lauke. Vidmantas Balkūnas – sudėtingų žurnalistinių situacijų užgrūdintas fotožurnalistas. Reportažus rengė iš Kosovo, Afganistano, Ukrainos Maidano revoliucijos, Kalnų Karabacho karo, COVID-19 skyrių, migrantų krizių karštųjų taškų.

Šiuo metu tyrimų skyriaus komanda aktyviai dirba prie pirmųjų publikacijų bei ketina prenumeratoriams pasiūlyti papildomo turinio, kuris leis dar labiau įsigilinti į temos esmę. Norintys paremti svarbių žurnalistinių tyrimų kūrimo procesą, gali prisidėti tapdami 15min prenumeratoriais. Portalo turinį galima prenumeruoti ČIA.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius