Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 02 17

Dėl kūdikio mirties Londone lietuvė kaltina medikus

Šios vasario 14-osios Londone gyvenanti lietuvė Gabrielė niekada nepamirš. Tąnakt mirtis išplėšė jos mažylį: du sūnus auginusi šeima neteko aštuonių mėnesių Kevino. Tėvai dėl mažylio mirties kaltina medikus.
Medikas
Medikas / Dienraščio „15 minučių“ nuotr.

Mažojo Kevino mama atsimena tos košmariškos dienos kiekvieną akimirką. Vasario 14-osios rytą mažylis pabudo jau blogai jausdamasis: dejavo, prasidėjo traukuliukai. Kojytės ir rankytės buvo labai šaltos.

Diagnozavo gerklės uždegimą

Mama iškvietė greitąją pagalbą. Ligoninėje, kur ją su mažyliu nuvežė, prabuvo maždaug iki 15-os  valandos. Iš pradžių teko ilgokai laukti, kol apžiūrės gydytoja. Kai pagaliau ji pasirodė, mama iš karto pasakė, jog Kevinui ant pilvuko atsirado keistų dėmelių, kurių anksčiau nebuvo. Gydytoja nuramino, jog vaiką išbėrė nuo prakaitavimo ir nuo antklodės, į kurią jis buvo įsuptas. Diagnozavo gerklės uždegimą, paskyrė vaistų ir liepė važiuoti namo. 

Asmeninio albumo nuotr./Ar mažylis Kevinas mirė dėl medikų klaidos, aiškinsis speciali komisija.
Ar mažylis Kevinas mirė dėl medikų klaidos, aiškinsis speciali komisija.

Namie mažąjį Keviną paguldė miegoti. Tačiau snūduriuodamas jis dejavo, temperatūra, dar neseniai buvusi per aukšta, nukrito iki 35,2. Vaikas pradėjo mėlti, visą kūnelį išmėtė dėmėmis. Šeima vėl iškvietė greitąją pagalbą ir ši ligoniuką nuvežė jau į kitą ligoninę. Ten vėl teko palaukti, kol esą  kažkas atvažiuos nuvežti jau į trečią ligoninę, skirtą tokio amžiaus vaikams. Tačiau tos  ligoninės nebeprireikė: mažylis mirė. Jį dar bandančių gaivinti medikų pastangos buvo perniek.

Ar kūdikis mirė dėl medikų kaltės, aiškinsis speciali tarnyba.

Renka aukas

Mažylio palaikai bus pargabenti į Lietuvą, iš Alytaus kilusi mama šiame mieste jį ir palaidos. Skaudus įvykis labai suartino Anglijos lietuvių šeimas. Ten jau renkamos aukos ne tik mažojo Kevino laidotuvėms, bet ir advokatams. Visa lietuvių bendruomenė ragina Kevino tėvus dėl medikų klaidos kreiptis į teismą. Sąskaitos, kur galima aukoti pinigus, jau paskelbtas  tinklalapyje supermama.lt/ forumas.

Žaibiška liga

Portalo 15min.lt pakalbintas infektologas, prof., habilituotas daktaras Alvydas Laiškonis patvirtino, jog tragiška mažojo Kevino mirtis išties galėjo būti medikų klaida. „Jeigu tai buvo pūlingas meningokokinis meningitas, brangi kiekviena valanda. Jis labai piktas, – sakė gydytojas. – O sprendžiant iš tų dėmelių ant pilvuko, taip ir galėjo būti.“

Yra buvę skaudžių atvejų ir Lietuvoje, – sakė A.Laiškonis.Pasak A.Laiškonio, vaikas galėjo atsigulti sveikas, tačiau meningokokinis sepsis yra žaibinė ligos forma. Ir jos požymiai – bėrimai ant pilvo ar užpakaliuko.

Infekciją nešioja nesergantys

Gydytojo teigimu, ligos mikrobo nešiotojai gali būti sveiki žmonės. Jie ir patys nežino, jog turi tokį mikrobą. Jis perduodamas per orą lašeliniu būdu. O kūdikiai, kurių imuninė sistema dar nesusiformavusi, arba seni nusilpę  žmonės tą infekciją labai lengvai pasigriebia. Išgydyti meningokokinę infekciją galima paprasčiausiu penicilinu, tačiau būtina  kuo greičiau diagnozuoti.

A.Laiškonis sakė, jog Lietuvoje per metus ši liga užklumpa 20–30 žmonių. Tačiau jei susigriebiama laiku, mirties išvengti pavyksta. „Tačiau yra buvę skaudžių atvejų ir Lietuvoje, – pripažino medikas. – Prieš trejetą metų  mirė Kūno kultūros akademijos docentė.“  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius