Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 03 20

100 mln. eurų iš „Google“ ir „Facebook“ išviliojęs lietuvis pripažino kaltę

Daugiau nei 100 mln. JAV dolerių (apie 88 mln. eurų) iš technologijų gigantų „Google“ ir „Facebook“ išviliojęs lietuvis Evaldas Rimašauskas pripažino savo kaltę dėl kompiuterinio sukčiavimo, praneša „Bloomberg“.
Evaldas Rimašauskas
Evaldas Rimašauskas / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Trečiadienį 50-metis Evaldas Rimašauskas, stojęs prieš Manhatano federalinį teismą, pripažino savo kaltę.

E.Rimašauskas Niujorkui perduotas 2017-ųjų rugpjūtį. Nuo tada laikomas suimtas. Jam gresia įkalinimo bausmė – maždaug 30 metų ir iki 1 mln. dolerių bauda. Nuosprendis lietuviui bus paskelbtas liepos 24 d.

15min primena, kad mažai kam žinomas verslininkas, besisukantis statybų sektoriuje, visame pasaulyje išgarsėjo 2017 m. Teismai Lietuvoje nusprendė patenkinti JAV prašymus ir perduoti jį šios šalies teisėsaugai.

Tiesa, tuomet 15min vyro žmona pasakojo, kad E.Rimašauskas nepajėgus įvykdyti tokios aferos, nes jam „tiesiog nepakaktų smegenų“.

„Jis ne hakeris. Jo kompiuteriniai įgūdžiai – žemiau vidutinių. Jis nekalba angliškai ir niekada nebuvo Amerikoje. Kai visa tai pamačiau internete, man pasirodė, kad tai blogas sapnas – tai negali būti tiesa, jis negalėjo to padaryti“, – tuomet tvirtino Olga Rimašauskienė.

JAV teisėsaugos duomenimis, pinigų išviliojimui panaudota Latvijoje registruota bendrovė „Quanta Computer Inc“, vėliau milijonai keliavo į banką Kipre. O.Rimašauskienė neneigė, kad vyras prisidėjo prie aferos, bet jis tikrai nėra organizatorius.

„Kai jis dirbo Maskvoje, susipažino su kažkokiais žmonėmis. Apie tai [iki E.Rimašausko suėmimo] mes namie nesikalbėdavome. Jam pasiūlė bendradarbiauti. Tam jie nurodė, kokią įmonę nusipirkti Latvijoje. (...) Jis turėjo ieškoti kažkokių tiekėjų šiems „Google“ ir „Facebook“ „atstovams“, su kuriais, kaip suprantu, susipažino Maskvoje“, – pasakojo moteris.

Anot jos, E.Rimašauskas latviško „Quanta“ klono sąskaitomis nedisponavo – esą, būdamas formaliu įmonės savininku ir direktoriumi, jis įgaliojimą valdyti sąskaitas Kipre nedelsiant išrašė kažkam kitam. Kas buvo šis sąskaitų valdytojas – pašnekovė nurodė nežinanti.

„Rusas“, – vienintelę sau žinomą detalę apie šį asmenį įvardijo O.Rimašauskienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius