Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 12 06

Anglijoje nužudytos lietuvės motina papasakojo apie problemas su dukra ir paskutinį bučinį

Anglijoje toliau nagrinėjama nepilnametės lietuvės nužudymo ir išprievartavimo Vulverhamptone byla. Ketvirtadienį teisme liudijo nužudytosios motina.
Lietuvės Viktorijos nužudymo vieta Vulverhamptono miesto parke
Lietuvės Viktorijos nužudymo vieta Vulverhamptono miesto parke / „Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr.

Suprasti akimirksniu

  • 14-metės lietuvės kūnas buvo rastas Vulverhamptono Vakarų parke;
  • 16-metis kaltinamas ją išprievartavęs, nužudęs ir santykiavęs su jos kūnu;
  • Įtariamasis sudavė mergaitei buku daiktu į galvą mažiausiai 21 kartą;
  • Motina papasakojo apie paskutinį vakarą, kai dukrą apkabino ir pabučiavo prieš miegą.

14-metės mergaitės mama, kurią, kaip įtariama parke nužudė ir su jos kūnu santykiavo taip pat nepilnametis, teisme pasakojo apie paskutinį bučinį prieš miegą – naktį prieš tai, kai jos dukra dingo.

Mergaitės motina Karolina Valantinienė teisme teigė, kad balandžio 10-osios vakarą namuose, dukters lovoje, ją apkabino ir pabučiavo prieš jai užmiegant.

Kitą rytą – balandžio 11 d. – moteris pasakojo atsikėlusi anksti, nes turėjo skubėti į darbą – ji dirba pakuotoja viename fabrike. Prieš išeidama pravėre dukters kambario duris – pasigrožėjo ja miegančia. Kaip vėliau paaiškėjo, tai buvo paskutinis kartas, kai moteris savo dukrą matė gyvą.

16-metis įtariamasis kaltinamas mergaitės išprievartavimu ir nužudymu, taip pat santykiavęs su jos kūnu. Balandžio 12 d. mergaitės pusnuogis kūnas buvo rastas parke – jį aptiko šunį vedžiojęs vyras.

Įtariamojo tapatybė neįvardijama, nes jis – nepilnametis. Mergaitė, kaip teigiama, mirė nuo galvos traumos, kurią sukėlė smūgiai buku daiktu. Buvo suduota mažiausiai 21 kartą. Tai padaryta paviljone, kuris vadinamas „juoduoju namu“, o tuomet įtariamasis santykiavęs su jos kūnu.

Teisme taip pat išgirsta, kad du paaugliai susitikti miesto Vakarų parke susitarė per feisbuko mesendžerį. Įtariamasis, įvykdęs nusikaltimą, pasikeitė savo kelnes, prieš palikdamas nusikaltimo vietą.

Bėgdavo iš namų

Ketvirtadienį duodama parodymus mergaitės motina teisme atskleidė, kad po ne vieno dukters pabėgimo iš namų, nuspręsta, kad ji gyvens su savo tėvu. Sekmadienį, prieš tai, kai buvo nužudyta, mergaitė vėl dingo. Taigi motina jos ėmė ieškoti.

Ji aptiko mergaitę vaikų žaidimų aikštelėje su buvusiu „vaikinu“ ir kita mergaite, rūkančius „žolę“.

Kai liepė dukrai grįžti namo, paauglė ėmė rėkti, draskytis ir tapo agresyvi, liudijo ji teisme.

Mergaitė, anot motinos, sugebėjo ištrūkti iš savo jos glėbio, tačiau kitą dieną buvo sulaikyta policijos ir nuvežta vienai nakčiai į vaikų namus.

Balandžio 10 d. socialinis darbuotojas ją atvežė į namus. Jos motinai ir patėviui buvo patarta „komunikuoti“ su mergaite.

Paskutinis bučinys dukrai

K.Valantinienė prisiminė paskutinį kontaktą su dukra: „Mes ruošėmės eiti miegoti. Atėjau į kambarį, apkabinau ją, pabučiavau paskutinį kartą“.

Mes ruošėmės eiti miegoti. Atėjau į kambarį, apkabinau ją, pabučiavau paskutinį kartą.

Kai ji išeidinėjo į darbą 4 val. ryto, balandžio 11 d., atėjo pažiūrėjo dukters į jos kambarį.

Daugiau jokio kontakto su dukra ji nebeturėjo. Grįžusi po darbo ir supratusi, kad jos dukters nėra, moteris paskambino į policiją ir pranešė apie jos dingimą.

Kartu su vyru jie nuėjo miegoti, ryte pamatė, kad dukters lovoje nėra, reiškia, ji taip ir negrįžo.

Moteris teisme prisipažino, kad „blogas“ jos dukters elgesys prasidėjo 2017-ųjų vasarą, kai ji ėmė susitikinėti su „vyresniais vyrais iš Rytų Europos“. Tuomet, praėjusių metų gruodį dukra buvo išsiųsta gyventi pas savo tėvą – į Airiją. Į Vulverhamptoną ji grįžo šių metų vasarį.

Persikelti pas tėvą teko po to, kai mergaitė vėl dingo, o vienas iš šeimos namų langų buvo išdaužtas. Paskambinusi policijai tąkart moteris prisipažino:

„Bijau būti savo pačios namuose, suprantate. Turiu didelių problemų su savo dukra. Ji labai sunkus vaikas, labai sunkus. Ji rūko, miega su vaikinais, rūko „žolę“. Ji geria ir aš nežinau, ką daryti, nes ji labai blogas vaikas“.

Grįžusi iš Airijos mergaitė atrodė pasikeitusi. Jos motinos teigimu, jai ėmus lankyti naują mokyklą, jų santykiai vėl tapo idealūs.

Tačiau praėjus dviem savaitėm, mergaitė iš namų pabėgo dar kartą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne
Užsisakykite 15min naujienlaiškius