-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 04 13

Iš Telšių kilęs galiūnas Marius Beniušis Airijoje vadinamas didvyriu

Apsaugininkai Marius Beniušis ir jo kolega Jamesas Finnerty įsikišo į Miltauno traukinių stotyje, Pietų Dubline, Velykų rytą įsiplieskusias muštynes ir apgynė auką nuo mirtinų užpuolikų dūrių peiliu. Dėl šio kilnaus poelgio, per kurį abu apsaugininkai buvo sužeisti, Airijos žiniasklaida vyrus titulavo didvyriais.
Marius Beniušis su šeima.
Marius Beniušis su šeima.
Temos: 2 Airija Emigrantai

Kaip rašo „Irish Mirror“, du apsaugininkai Velykų rytą važiuodami traukiniu pro Miltauno stotį perone pamatė įsiplieskusį konfliktą ir sureagavo akimirksniu. M.Beniušis nuspaudė avarinio stabdymo mygtuką, kad vyrai galėtų iššokti iš traukinio ir padėti skriaudžiamam žmogui.

M.Beniušis taip pat spėjo per raciją savo vadovams perduoti „mėlyną kodą“, kuris reiškia, kad apsaugininkams prireiks pagalbos.

Nors abu apsaugininkai – augaloti vyrai, susidoroti su šešiais peiliais ir ašarinėmis dujomis ginkluotais užpuolikais jiems nebuvo lengva. Abu vyrai per muštynes buvo sužeisti. J.Finnerty patyrė dūrį peiliu į koją, jam pasidarė silpna, tačiau iš muštynių vyras nesitraukė nė sužeistas. Iki atvyko policija, apsaugininkams pavyko sulaikyti du iš šešių užpuolikų.

M.Beniušis prisiminė konflikto įkaštyje išgirdęs, kaip kolega šaukia esąs padurtas, ir aplink pamatęs kraujo balas.

Jis pats taip pat buvo sužeistas. Dėl perdurtos rankos M.Beniušiui teko atsisakyti dalyvauti Pasaulio galiūnų čempionate.

Visuomet pagalvoji, kuo tai gali baigtis. Visada yra galimybė, kad išeisi į darbą ir namo pas šeimą nebegrįši, – teigė M.Beniušis.

Dvi dukras – penkerių Gabrielą ir dvejų metų Kamilą – auginantis 29 metų M.Beniušis tikina, kad darbo metu keblių situacijų pasitaiko dažnai.

„Visuomet pagalvoji, kuo tai gali baigtis. Visada yra galimybė, kad išeisi į darbą ir namo pas šeimą nebegrįši“, – teigė mėnesio pabaigoje vestuves su sužadėtine Kristina Sovostikova planuojantis vyras.

M.Beniušis kilęs iš Telšių, tačiau jau beveik dvylika metų gyvena Airijoje. Nuo 2009-ųjų rudens sportininkas treniruojasi lietuviui Vytautui Lalui priklausančioje sporto salėje „Animal Barbel gym“ Dubline. Jis dalyvauja Lietuvos galiūnų varžybose, yra pelnęs apdovanojimų.

Apsaugininkų išgelbėtas vyras šiuo metu gydomas ligoninėje. Jo būklė sunki, nes medikams teko susiūti kone pusšimtį durtinių žaizdų.

Apsaugininkų darbdaviai svarsto galimybę už drąsą apdovanoti J.Finnerty ir M.Beniušį, kai tik bus pabaigtas policijos atliekamas įvykio tyrimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius