-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 03 25

Britų ministras lietuviams: „Jei dirbate, mokate mokesčius ir paisote įstatymų esate laukiami“

Didžioji Britanija neketina įvesti ribojimų šalyje dirbti imigrantams iš Lietuvos, bet nori peržiūrėti taisykles dėl darbuotojų iš būsimųjų Europos Sąjungos (ES) narių ir griežčiau kontroliuoti socialines išmokas ir paslaugas, antradienį sakė Lietuvoje viešintis britų Europos reikalų ministras Davidas Lidingtonas.
Turistai
Imigrantai / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Mano žinia lietuviams Didžiojoje Britanijoje yra tokia: jei dirbate, mokate mokesčius, paisote įstatymų ir prisidedate prie visuomenės (gerovės), esate laukiami, ir ateityje būsite laukiami“, – per spaudos konferenciją Vilniuje sakė D.Lidingtonas.

Didžiosios Britanijos konservatorių lyderis premjeras Davidas Cameronas šį mėnesį pažadėjo siekti „naujų mechanizmų užkirsti kelią masinei migracijai žemyno viduje“.

Tai yra viena iš sąlygų, kurias britų konservatoriai žada persiderėti su Europos Sąjunga (ES), jei laimės šių metų rinkimus. Po jų D.Cameronas žada paskelbti referendumą dėl tolesnės Britanijos narystės ES.

Mano žinia lietuviams Didžiojoje Britanijoje yra tokia: jei dirbate, mokate mokesčius, paisote įstatymų ir prisidedate prie visuomenės (gerovės), esate laukiami, ir ateityje būsite laukiami, – per spaudos konferenciją Vilniuje sakė D.Lidingtonas.

Britų Vyriausybė tikisi, kad tokie pažadai įtikins jos rinkėjus ir nepaskatins balsuoti už Jungtinės Karalystės Nepriklausomybės partiją, kuri griežtai pasisako už imigracijos ribojimą,

D.Lidingtonas Vilniuje patikino, kad sąžiningai darbo ieškantys žmonės sunkumų nepatirs.

„Nė vienas iš D.Camerono pasiūlymų neginčija žmonių teisės judėti iš vienos ES šalies į kitą dirbti“, – sakė britų ministras, atsakydamas į BNS klausimą.

Pasak ministro, Londono įvesti griežtesni reikalavimai pretenduojantiems į socialines išmokas ir paslaugas taikomi tiek imigrantams, tiek šalies piliečiams.

D.Lidingtono teigimu, Didžioji Britanija siūlo peržiūrėti nuostatas dėl darbuotojų iš būsimų ES narių, kad būtų galima taikyti kitus kriterijus, ne tik konkrečiai apibrėžtą pereinamąjį laikotarpį.

„Premjeras pasakė, kad kalbant ne apie dabartines ES nares, bet būsimų šalių priėmimą, reikėtų įvertinti pereinamųjų nuostatų taikymą ir pamąstyti, ar nėra geresnių būdų nei paprasčiausiai turėti penkerių ar septynerių metų laikotarpį, kuriam pasibaigus automatiškai baigiasi visa tarpinė kontrolė“, – sakė britų ministras.

Britų premjeras D.Cameronas šį mėnesį paskelbtame straipsnyje paskelbė, kad be migracijos apribojimo jis sieks sumažinti ES kišimąsi į teisėsaugos sritį ir suteikti galių nacionaliniams parlamentas blokuoti ES įstatymus.

Konservatorių lyderis žada, kad išsiderėjęs naujas sąlygas iki 2017 metų jis paskelbs referendumą, ar šalis turi likti ES.

Apklausos rodo, kad visuomenė yra pasidalijusi maždaug po lygiai – už narystę ES ir išstojimą iš jos dabar pasisako po maždaug 40 proc. britų.

Jungtinę Karalystę 2010-2012 metais pasirinkdavo apie pusė Lietuvos emigrantų, rodo Statistikos departamento duomenys.

2011 metų surašymo duomenimis, Anglijoje gyveno daugiau nei 95 tūkst. lietuvių, Londone – beveik 40 tūkst.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius