Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2013 12 18

D.Cameronas imasi priemonių, kad imigrantams iš ES Didžioji Britanija būtų nepatraukli

BBC skelbia, kad, nuo sausio 1 d. Didžiosios Britanijos sienoms atsivėrus rumunams ir bulgarams, bus imtasi priemonių apriboti imigrantų iš kitų ES šalių srautą. Nuo šiol jie nebegalės iš karto pretenduoti į pašalpas. Tokiu būdu bus pažabotas „pašalpų turizmas“ į Jungtinę Karalystę.
Davidas Cameronas
Davidas Cameronas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

D.Cameronas pareiškė, kad ateityje bus imtasi ir kitų priemonių bei apribojimų, siekiant paversti D.Britaniją imigrantams nepatrauklia šalimi, – rašo „The Telegraph“.

Leidinio duomenimis, 2011-2012 m. kasmet į Jungtinę Karalystę emigravo (gavo draudimo korteles (National Insurance numbers) po pusę milijono žmonių. O 2013 m. šis skaičius turėtų būti didesnis 6 proc.

Nuo šiol imigrantams reikės išlaukti tris mėnesius, kol galės kreiptis dėl pašalpų. Iki šiol į išmokas galėdavo pretenduoti po mėnesio. Tačiau, jei po pusmečio paaiškės, kad jie dėl prasto anglų kalbos mokėjimo negali susirasti darbo, pašalpos bus panaikintos.

Didžiosios Britanijos ministras pirmininkas Davidas Cameronas teigia, kad tam tikri migracijos apribojimai jau galioja tokiose šalyse kaip Nyderlandai ir tai nenusižengia ES teisei. 

Tiesa, D.Camerono kritikai teigia, kad šios reformos – nereikalingos. Nes pagal ES teisę šalies gyventojai ir taip neturi teisės kreiptis dėl socialinės paramos, jei nepraėjo trys mėnesiai nuo registracijos dienos.

Dar spalio mėnesį D.Cameronas sakė, kad šalis privalo uždaryti savo darbo rinką darbininkams iš naujųjų Europos Sąjungos šalių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius