Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2018 09 22

Dandolke nužudytos lietuvės vaikams teikiama psichologo pagalba: spręs dėl perdavimo į globėjų rankas

Dandolkas (Rytų Airija) sunkiai atsigauna po miestą šokiravusio lietuvės Ingridos Maciokaitės nužudymo. Įtariama, kad mirtinai moterį subadė buvęs jos draugas. Be mamos liko du mažamečiai – šešiametė dukra ir vienerių sūnus.
Dandolkas (Rytų Airija) sunkiai atsigauna po miestą šokiravusio lietuvės Ingridos Maciokaitės nužudymo.
Dandolkas (Rytų Airija) sunkiai atsigauna po miestą šokiravusio lietuvės Ingridos Maciokaitės nužudymo. / 15min montažas

„Ingrida buvo labai darbšti ir rūpestinga mama, labai draugiška ir šilto, gero charakterio žmogus. Visi pažįstami ir buvę bendradarbiai Ingridą apibūdina tik iš teigiamos pusės“, – 15min sakė Dundolko lietuvių bendruomenės pirmininkas Egidijus Vaitkus.

Be mamos likusiems dviem Ingridos vaikams šiuo metu teikiama psichologo pagalba. „Jie yra TUSLA – Vaiko teisių tarnybos priežiūroje ir vėliau bus sprendžiama dėl vaikų atidavimo globėjams“, – paklaustas, koks bus moters atžalų likimas, pasakojo E.Vaitkus.

Jis taip pat patvirtino, kad sulaikytas vyras iš tiesų, kaip buvo skelbiama, buvo Ingridos draugas, taip pat ne tik dukters, kaip rašyta anksčiau, bet abiejų vaikų tėvas. Pastarajam oficialiai pareikšti kaltinimai, šiuo metu kito teismo posėdžio lietuvis laukia už grotų.

Lietuvių bendruomenė ėmėsi iniciatyvos organizuojant laidotuves – renka lėšas joms organizuoti, taip pat vaikams paremti.

„Ingrida bus palaidota Airijoje, Dandolko mieste, greičiausiai tai įvyks pirmadienį, tačiau informacija dar tikslinama. Lėšas rinkti nėra lengvas darbas, bet žmonės – tiek airiai, tiek lietuviai – noriai tai daro ir tikimės surinkti sumą, kuri padengs laidotuvių išlaidas, bei liks pinigėlių paaukoti Ingridos našlaičiais likusiems vaikučiams“, – vylėsi E.Vaitkus.

Paremti ir paremti galite dviem būdais. Informaciją apie juos rasite čia.

15min primena, kad I.Maciokaitė buvo užpulta ir subadyta prie namų Dandolke, Linenhalo gatvėje, antradienį. Nepaisant didžiulių medikų pastangų, ligoninėje buvo konstatuota moters mirtis. Šaltinių teigimu, tarp lietuvių kilo konfliktas, kuris galėjo nuvesti prie baisaus nusikaltimo.

„Apie konfliktą daug negalim nieko pasakoti kol vyksta tyrimas“, – nuo platesnių komentarų apie tai, kas galėjo privesti prie kraupaus nusikaltimo, susilaikė E.Vaitkus.

I.Maciokaitė Dandolke gyveno aštuonerius metus. Ji dirbo skirtingose miesto vietose, daugiausia – kavinių ir restoranų sektoriuje.

Buvę kolegos pasakojo, kad Ingrida buvo stropi darbuotoja, puikus žmogus.

Moteris, kuri buvo Ingridos kaimynė ir bičiulė daugiau kaip dvejus metus, vienam airių portalui sakė esanti siaubingai sukrėsta.

„Labai labai liūdna“, – konstatavo Gretta Morton, kita moters kaimynė.

„Tai tiesiog baisus įvykis“, – pridūrė ji. Pastarosios sutuoktinis teigė, kad Ingrida buvo miela moteris, jis nuolat ją matydavo vaikštinėjančią po miestą. „Jai patiko čia gyventi“, – sakė vyras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius