-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 11 05

Dėl atvykėlių iš ES Didžiosios Britanijos ekonomika per dešimtmetį išaugo 20 mlrd.svarų

Aukštos kvalifikacijos imigrantai iš Europos Sąjungos (ES) šalių Didžiosios Britanijos ekonomikai per dešimtmetį atnešė apie 20 mlrd.svarų sterlingų. Atvykėliai iš ES sumoka daugiau mokesčių Didžiajai Britanijai, negu iš jos gauna socialinių išmokų, rašo naujienų svetainė independent.co.uk.
Londonas
Londonas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Tokie duomenys buvo paskelbti po to, kai Liberalų demokratų partijai priklausantis ministras Normanas Bakeris atsistatydino iš vyriausybės, apkaltinęs kolegas Konservatorių partijoje nesugebėjimu vykdyti „racionalios, įrodymais paremtos politikos“. Jis taip pat piktinosi, kad konservatoriai yra apsėsti imigracijos fobijos.

Didžiosios Britanijos premjeras Davidas Cameronas neseniai pareiškė, jog sieks apriboti imigrantų iš ES šalių narių atvykimą į šalį.

Teigiama, kad nuo 2000 m. atvykę imigrantai iš ES, tarp jų ir iš naujųjų bloko šalių, tokių kaip Lenkija, sukūrė 20 mlrd. svarų pridėtinę vertę Didžiosios Britanijos ekonomikai. 

Londono universiteto koledžo (UCL) atliktas tyrimas parodė, kad jeigu Didžioji Britanija nuspręstų atbaidyti aukštą kvalifikaciją turinčius imigrantus iš ES šalių, tai brangiai kainuotų šalies ekonomikai. 

Nuo 2000 m. atvykę imigrantai iš ES, tarp jų ir iš naujųjų bloko šalių, tokių kaip Lenkija, sukūrė 20 mlrd. svarų pridėtinę vertę Didžiosios Britanijos ekonomikai. Imigrantai iš senųjų ES šalių, tokių kaip Vokietija ir Prancūzija, sumokėjo 64 proc. daugiau mokesčių, negu gavo išmokų. Net ir imigrantai iš Vidurio ir Rytų Europos šalių, kurios įstojo į ES 2004 m., sumokėjo 12 proc. daugiau mokesčių, negu gavo įvairaus pobūdžio pašalpų iš Didžiosios Britanijos. 

Be to, didelė dalis imigrantų iš ES šalių yra įgiję gerą išsilavinimą, o jų turimo žmogiškojo kapitalo vertė siekia 6,8 mlrd. svarų.

Taip pat paaiškėjo, jog imigrantai iš ES šalių 43 proc. rečiau yra linkę gyventi tik iš valstybės teikiamų pašalpų, palyginti su Didžiojoje Britanijoje gimusiais žmonėmis. 

Be to, didelė dalis imigrantų iš ES šalių yra įgiję gerą išsilavinimą, o jų turimo žmogiškojo kapitalo vertė siekia 6,8 mlrd. svarų.

Nacionalinio ekonomikos ir socialinių tyrimų instituto direktorius Jonathanas Portesas teigia: „Dar kartą patvirtinta, kad imigracijos iš Europos ir kitų regionų į Didžiąją Britaniją augimas per pastarąjį dešimtmetį buvo naudingas šalies piliečiams. Ministrai ir politikai privalo pažiūrėti iš visų pusių, prieš nuspręsdami apriboti laisvą darbuotojų judėjimą“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius