-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 10 30

Didžioji Britanija finansavo lietuvių kalbos kursus britams, kad jie susišnekėtų su lietuviais

Didžiojoje Britanijoje įsiplieskus aistroms, kad 43 tūkst. svarų sterlingų mokesčių mokėtojų pinigų paleidžiami vėjais, paaiškėjo, kad vienas iš kritikuotinų projektų – lietuvių šnekamosios kalbos pamokos britams, kad jie susišnekėtų su lietuviais.
Turistai
Turistai / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Kembridžšyro savivaldybės narė Susan Van de Ven įsitikinusi, kad bendruomeninis projektas „Regiono čempionai“, kuriame dirba savanoriai, forumuose atsakantys į įvairius žmonių klausimus, susijusius su socialinėmis ir kitomis sritimis, bei vykdantis kitas veiklas, neatnešė akivaizdžios visuomeninės naudos, todėl vėl skirti jam 43 tūkst. svarų sterlingų būtų pinigų išmetimas į balą, rašo portalas cambridge-news.co.uk.

Ji pasipiktino, kad vietinė valdžia skyrė pinigines išmokas po 5 tūkst. svarų sterlingų penkiems šio projekto atstovams.

„Regiono „čempiono“ vaidmuo turi būti strategiškas, jungiantis partnerių organizacijas, išgryninantis prioritetus ir bendrus rezultatus“, – tikino Steve'as Criswellas, bendruomenės ir partnerystės komiteto pirmininkas, kuris prižiūrės vadinamųjų „čempionų“ darbą. Tuo tarpu S. Van de Ven pažymėjo, kad jis už tai gaus 18 372 svarus sterlingus per metus. Taigi šis komitetas tapo pačiu brangiausiu regione.

Tačiau su bendruomenės projektais dirbantys specialistai, „Regiono čempionų“ lyderiai, tikina, kad jie nuveikė ne vieną naudingą darbą.

Pavyzdžiui, Kembridže įvyko serija susitikimų su bendruomenės paslaugas teikiančiomis tarnybomis, kurių metu buvo spręsti vaikų pilietybės klausimai mokyklose.

Tuo tarpu Fenlando rajone buvo kuriamos lietuvių šnekamosios kalbos klasės angliakalbiams vietiniams gyventojams, taip siekiant pagerinti ryšius su čia atvykusiais lietuviais.

Rytų Kembridžšyro atstovė sakė, kad dirbo nusikalstamumo mažinimo srityje, sukurdama forumą šia tema.

Tačiau S.Van de Ven nepateisina tokių išlaidų šiems projektas, turint omeny, kad 9 tūkst. svarų sterlingų sumažintas finansavimas vaikų centrams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius