-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 07 15

Didžiojoje Britanijoje neblaivus vairavęs ir avarijoje jauną tautietę pražudęs lietuvis nuteistas kalėti

Didžiosios Britanijos teismas pirmadienį paskelbė nuosprendį 35 m. lietuviui Gyčiui Masiuliui, kuris birželį Gardeno mieste būdamas neblaivus vairavo mėlyną „Opel Vectrą“, viršijo greitį ir sukėlė avariją, kurioje žuvo 27 m. lietuvė Neringa Kairytė, pranešė walesonline.co.uk. Už grotų lietuvis praleis penkerius su puse metų, šešerius metus jam uždrausta vairuoti, vėliau jis turės iš naujo laikyti egzaminus vairuotojo pažymėjimui gauti.
Neringa Kairytė
Neringa Kairytė

Teisme paaiškėjo, kad nelaimė įvyko tuomet, kai G.Masiulis vijosi kitą automobilį, kurio keleiviai esą rasiniu pagrindu užgauliojo G.Masiulį.

G.Masiulio advokatas teigė, kad G.Masiulio vežami keleiviai maldavo vyro sulėtinti greitį, nevairuoti kaip idiotui, tačiau jis nesiklausė ir galiausiai nesuvaldytas automobilis rėžėsi į gyvenamojo namo kiemo tvorą, ją nugriovė ir apsivertė.

Žuvusi lietuvė N.Kairytė sėdėjo priekinėje keleivio vietoje. Jai buvo konstatuota mirtis įvykio vietoje.

G.Masiulis teisme pripažino sukėlęs avariją, kuri baigėsi lietuvės mirtimi.

Teisėjas Niclas Parry pareiškė, kad N.Kairytė žuvo, nes G.Masiulis sąmoningai nusprendė vairuoti chuliganiškai triskart viršydamas leistiną greitį.

„Pakurstytas nieko daugiau tik žodinių įžeidimų, jūs nutarėte pradėti lenktynes nekreipdamas dėmesio į keleivių raginimus liautis tai darius. Vienas keleivis rankomis laikėsi už galvos, o jūsų vairavimas buvo apibūdintas kaip idiotiškas, kvailas ir baisus“, – į kaltinamąjį kreipėsi teisėjas.

Teisme paaiškėjo, kad nelaimės dieną G.Masiulis buvo išgėręs. Praėjus kelioms valandoms po nelaimės alkoholio matuokliu jam buvo nustatytas 1 promilės girtumas.

Jūsų vairavimas buvo apibūdintas kaip idiotiškas, kvailas ir baisus“, – į kaltinamąjį kreipėsi teisėjas.

Prokuroras Markas Connoras teigė, kad miesto vaizdo kameros užfiksavo, jog prieš nelaimę G.Masiulis su kompanija gėrė piknike, o vėliau vyko į parduotuvę ir ieškojo daugiau alkoholio, tačiau parduotuvė jau buvo uždaryta. Tuomet įvyko konfliktas su nenustatytos markės automobilio keleiviais. Šie apšaukė G.Masiulį ir nulėkė nepaisydami raudono šviesoforo signalo. G.Masiulis puolė vytis. „Avarija buvo neišvengiama“, – teigė prokuroras.

Avarijoje, be N.Kairytės, kuri žuvo iškritusi iš automobilio, susižeidė ir kiti keturi keleiviai, tarp kurių buvo ir merginos sužadėtinis. Jis susilaužė koją. Dar vienas keleivis prarado sąmonę, kitas smarkiai susižalojo veidą. Nesunkius sužalojimus patyrė ir pats G.Masiulis.

Per apklausą jis neigė vijęsis kitą automobilį ir dėl nelaimės kaltino kelyje pasitaikiusį akmenį. Advokato Simono Rogerso teigimu, tokiu būdu G.Masiulis stengėsi sumažinti savo kaltę. Vėliau vyras kaltę pripažino.

Nuteistasis G.Masiulis iki nelaimės Didžiojoje Britanijoje gyveno trejus metus. Sunkiai dirbo paukštyne.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius