-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 09 29

Dandolke nužudytos Ingridos Maciokaitės draugai rūpinasi jos našlaičiais likusiais vaikais

Dandolke (Airija), Linenhalo gatvėje, kur lietuvė Ingrida Maciokaitė buvo užpulta ir mirtinai subadyta prie namų, klojama gėlių jūra. Ši nelaimė sukrėtė ne tik Dandolko bendruomenę, bet ir Lietuvą, iš kurios kilusi moteris. Be mamos liko du mažamečiai vaikai.
Dandolkas (Rytų Airija) sunkiai atsigauna po miestą šokiravusio lietuvės Ingridos Maciokaitės nužudymo.
Dandolkas (Rytų Airija) sunkiai atsigauna po miestą šokiravusio lietuvės Ingridos Maciokaitės nužudymo. / 15min montažas
Temos: 2 Airija Nužudymas

Kaip rašo portalas independent.ie, gėles į tragišką įvykį primenančią vietą neša draugai ir Dandolko gyventojai, šokiruoti baisios moters mirties. Ji šalia namų buvo subadyta rugsėjo 18 d., dienos metu. Sulaikytas įtariamasis – jos buvęs draugas, dukters tėvas.

Moters artimiausia giminaitė buvo vyresnio amžiaus teta, gyvenanti Lietuvoje – jai be mamos likusiais vaikučiais būtų sunku pasirūpinti. Ingrida augino du vaikus – šešerių mergaitę ir 18 mėnesių berniuką, kuriais dabar rūpinasi jos draugai.

Ingridą pažinojo vietos gyventojai, ji bendravo ir su lietuvių bendruomene Dandolke.

Būtent Dandolko lietuvių bendruomenė ėmė rinkti aukas, kad galėtų sumokėti už Ingridos laidotuves ir paremti jos vaikus.

Kaip rašo portalas, į Dandolką Ingrida atvyko ieškoti geresnio gyvenimo maždaug prieš aštuonerius metus. Pastaruoju metu ji dirbo vietinėje kavinėje.

Dandolko lietuvių bendruomenės pirmininkas Egidijus Vaitkus prisimena ją kaip labai gerą, itin draugišką, linksmą, darbštų žmogų.

Portalui jis teigė, kad Dandolke ir aplinkinėse teritorijose gyvena apie tūkstantį lietuvių. Bendruomenės nariai, anot jo, labai artimi, vieni kitus pažįsta.

Smurtinė Ingridos mirtis, pasak jo, buvo siaubingai šokiruojanti: „Mes visi sukrėsti“.

Dandolko lietuvių bendruomenė vis dar renka lėšas, kurias skirs lietuvės vaikams paremti.

Jei norite paremti ir padėti, galite tai padaryti dviem būdais:

1. Paypal pavedimu – dundalklc1@gmail.com
2. Banko pavedimu – Dundalk Lithuanian Community
Acc No: 04795207
Sort Code: 991044
IBAN: IE30DUCI99104404795207
BIC: DUCIIE21XXX.

Turintys klausimų į Dandolko lietuvių bendruomenę gali kreiptis ir telefonu 085 736 0887.

Taip pat paramos kampanija paskelbta tinklalapyje „GoFundMe“. Tai padarė Dandolke gyvenantis Eugene Garvey.

„Ingridos Maciokaitės gyvenimas buvo atimtas tragiškai baisiausiomis aplinkybėmis. Ji paliko du gražius, mažus vaikus. Jos šeima Lietuvoje davė leidimą artimiems draugams ją palaidoti Airijoje, vietoje, kuri jai buvo tapusi namais. Jos draugai nori, kad Ingrida būtų palaidota oriai, o laidotuvės nėra pigios. Taigi pasiūliau pagalbą jiems – surinkti lėšų. Jeigu galite padėti, visi bus labai dėkingi. Pinigai, likę po laidotuvių, bus skirti Ingridos vaikams“, – prieš paleisdamas kampaniją minėtame tinklalapyje rašė E.Garvey. Šiuo metu Ingrida jau yra palaidota.

Pareigūnai tęsia tyrimą dėl I.Maciokaitės nužudymo aplinkybių. Jie ieško liudininkų, kurie rugsėjo 18 d. apie 14.45 val. buvo Linenhalo gatvėje ir matė, kas nutiko. Policija kreipiasi į vairuotojus, kurie galbūt galėjo važiuodami pro šalį įrašyti įvykusio incidentą vaizdo registratoriumi. Visi ką nors žinantys raginami kreiptis į vietos policiją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius