Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 01 20

Internetiniai sukčiai lietuviai, nemokėdami nė žodžio angliškai, apsuko ne tik britus, bet ir graikus bei italus

Didžiosios Britanijos teismas metams kalėjimo nuteisė gerai tiek britų, tiek Lietuvos policijai žinomą 27 metų Spartaką Gračauską. Kartu su juo nuteisti dar trys Lietuvos piliečiai. Visi jie buvo interneto sukčiai, skelbia dailymail.co.uk.
Kredito kortelė
Kredito kortelė / „Contentum“ nuotr.

Pats S.Gračauskas britų policijai buvo itin gerai žinomas po to, kai 2012 m. gegužę 18 savaičių sėdo už grotų dėl bandymo pavogti memorialinę lentą nuo IRA sprogdinimų aukoms skirto paminklo. Be to, jis anksčiau jau buvo teistas aštuonis kartus Didžiojoje Britanijoje ir keturiskart Lietuvoje.

Šį kartą vyras metams sėdo už grotų dėl to, kad sukčiavo internete pardavinėdamas neegzistuojančią fototechniką.

Kartu su juo nuteista 53 metų Lilija Gincman, 37 metų Rita Jablonskaitė ir 52 metų Aleksas Bagdonavičius. Visiems jiems skirta po metus kalėjimo.

Kartu su juo nuteista 53 metų Lilija Gincman, 37 metų Rita Jablonskaitė ir 52 metų Aleksas Bagdonavičius. Visiems jiems skirta po metus kalėjimo.

Specialiai apgavystėms sukurtame tinklalapyje buvo siūloma pigiai įsigyti „Olimpic“ fotoaparatų. Tačiau nuoroda „sumokėti“ tinklalapyje neveikė, o pirkėjų tuomet buvo paprašoma susimokėti pavedimu.

Užsakytų daiktų klientai taip ir negaudavo, o pinigai nusėsdavo keturių lietuvių sąskaitose. Tiesa, manoma, kad jiems patiems tekdavo tik menka suma, likusius tekdavo atiduoti gaujos vadams. Jų britų policijai nustatyti nepavyko.

Teisėjas Rogeris Duttonas piktinosi, kad nusikaltėliai nesugebėjo nė žodžio išmokti angliškai, tačiau sumąstė, kaip apgauti daugybę žmonių.

Nustatyta, kad grupei pavyko apgauti ne tik britus, bet ir graikus, vokiečius, prancūzus bei italus.

Tiesa, britų teisėsauga mano, kad nuteistieji lietuviai sukčiavimo schemoje buvo tik sraigteliai. Jos įsitikinimu, pagrindinė sukčių būstinė turėtų būti įsikūrusi Lietuvoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius