-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 05 13

Iš degančio automobilio žmogų ištraukę du lietuviai Čikagoje vadinami didvyriais

Du lietuviai Čikagoje išgarsėjo, kai šeštadienį paryčiais grįždami iš lietuvių šokių vakaro neliko abejingi svetimai nelaimei ir sustojo iš po avarijos užsidegusio automobilio ištraukti žmogaus. Dvidešimtmetis Rimas Barškėtis ir devyniolikmetis Ray Čepelė savo žygdarbio nesureikšmina ir teigia, kad tiesiog padarė tai, ką turėjo padaryti.
Degantis automobilis, iš kurio lietuviai ištraukė žmogų
Degantis automobilis, iš kurio lietuviai ištraukė žmogų

„Mes pamatėme žmogų degančio automobilio viduje, pradėjome klykti ir traukti jį iš mašinos. Nenorėjome pernelyg užtrukti, nes nenutuokėme, ar automobilis negali susprogti“, – „ABC7Chicago” sakė R.Čepelė.

Vyrams pavyko ištraukti vairuotoją ir pasodinti ant žolės netoliese. Jis nebuvo smarkiai sužeistas, tačiau patyrė šoką, nes bandė stotis ir bėgti atgal prie degančio automobilio.

ABC7Chicago stopkadras/Ray Čepelė
ABC7Chicago stopkadras/Ray Čepelė

„Tuomet tiesiog sučiupome jį už pečių ir laikėme“, – pridūrė R.Barškėtis.

Tik po to, kai įtampa atlėgo, vaikinai suvokė, kad viskas galėjo pasibaigti kur kas blogiau, jei jie nebūtų sustoję padėti.

„Tik stengiausi elgtis teisingai“, – kalbėjo R.Čepelė.

Geriausia dovana

Kai jis grįžo namo ir papasakojo man, kas nutiko, labai sūnumi ir jo draugu didžiavausi. Puikūs vaikinai, o aš labai laiminga mama, – žurnalistams sakė R.Barškėčio mama.

R.Barškėčio mama Ofelija tikino, kad didvyriškas sūnaus poelgis buvo geriausia jos kada nors gauta dovana Motinos dienos proga.

„Kai jis grįžo namo ir papasakojo man, kas nutiko, labai sūnumi ir jo draugu didžiavausi. Puikūs vaikinai, o aš labai laiminga mama“, – žurnalistams sakė jaunuolio mama.

O.Barškėtis pripažino, kad dar labiau savo sūnumi didžiuojasi dėl to, kad jis iš tikrųjų nėra jos biologinis palikuonis, o prieš septynerius metus iš Lietuvos vaikų namų paimtas ir įvaikintas berniukas.

Asmeninio archyvo (Facebook) nuotr./Rimas Barškėtis
Asmeninio archyvo (Facebook) nuotr./Rimas Barškėtis

Ilinojaus valstijos policija vėliau pranešė, kad automobilis, iš kurio vaikinai ištraukė vairuotoją, į sieną rėžėsi apie 1.30 val.

Nustatyta, kad išgelbėtas 33 metų Jesus Nunezas per avariją nesusižalojo, bet buvo neblaivus, viršijo greitį, o jo automobilis buvo nedraustas. Už šiuos pažeidimus jam skirta tūkstančio dolerių bauda.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius