-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 09 24

Jungtinėje Karalystėje sulaikytas kanapes auginęs lietuvis

Jungtinėje Karalystėje sulaikytas sodininku dirbęs lietuvis, kuris name, kuriame gyveno, nelegaliai augino kanapes. Jų vertė – daugiau nei 130 tūkst. svarų sterlingų. Tokiu būdu vyras norėjo užsidirbti pinigų, kad juos siųstų Lietuvoje likusiai nėščiai žmonai.
Edgaras Kulikauskas
Edgaras Kulikauskas / Jungtinės Karalystės policijos nuotr.
Temos: 2 Emigrantai Kanapės

Policija aptiko, kad trijų miegamųjų name Derbio mieste buvo įkurta kanapių plantacija – kad kanapėms užtektų šviesos, buvo naudojamos lempos, augalų eiles atskyrė folija, praneša tinklapis derbyshiretimes.co.uk. Be to, pasak Derbio teismo, policija rado 78 maišus jau paruoštų pardavimui kanapių.

Teisėjas Nirmalas Shantas pabrėžė suprantantis, kad vyras čia buvo atgabentas dirbti kanapių plantacijos sodininkas ir kanapes augino kažkam kitam. „Tačiau jis suprato, kad auginti kanapes yra neteisėta, tačiau vis tiek tai darė už atlygį. Tai didelis kiekis kanapių – 105 subrendusių augalų ir 78 maišai jau paruoštos narkotinės medžiagos. Jūsų vaidmuo buvo svarbus ir aš neabejoju, kad kai būsite paleistas iš kalėjimo, atlikęs pusę savo bausmės, būsite išsiųstas atgal į Lietuvą“, – teigė teismo atstovas.

Policija paskaičiavo, kad auginamos kanapės gatvėse galėjo būti parduotos už 78 750 svarų sterlingų. 78 maišai kanapių iš ankstesnio derliaus galėjo kainuoti dar 58 500 svarų sterlingų.

29 metų Edgaras Kulikauskas policijai sakė, kad atvyko į Jungtinę Karalystę balandžio mėnesį, kad užsidirbtų pinigų, kuriuos siuntė savo nėščiai žmonai į Lietuvą. Šeima jau turi vieną vaiką. Jį pasitiko du vyrai ir atvežė į šį namą, kuriame turėjo kasdien laistyti augalus. Jo atlygis už šį darbą – 3 tūkst. svarų sterlingų kas tris mėnesius.

Kaip teigė prokuroras, lietuvis žinojo, kad auginti kanapes yra nelegalu ir vienu metu buvo palikęs ūkį. Kai jis vėl grįžo, ankstesni augalai jau buvo surinkti ir vietoj jų augo nauji. E.Kulikauskas prisipažino kaltas dėl kanapių auginimo. Jam skirta dvejų metų laisvės atėmimo bausmė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius