-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 06 16

Kaimynai apie lietuvius, įtariamus švedės nužudymu: sunku patikėti, kad jie tai galėjo padaryti

Lietuvius, kurie Švedijoje įtariami 17-metės Lisos Holm nužudymu, kaimynai apibūdino kaip sunkiai dirbusius ir malonius žmones. Pirmadienį tyrėjai iš lietuvių namų Švedijoje išėjo nešini dviem dideliais ir vienu mažesniu maišu.
Lisa Holm
Lisa Holm

Pirmadienį pranešta, kad broliai kilę iš Radviliškio, anksčiau jie teisti nebuvo. Lietuvos policija paskelbė esanti pasirengusi padėti Švedijos kolegoms tirti nepilnametės nužudymo Švedijoje bylą, kurioje įtariamieji yra du lietuviai.

Penktadienį Švedijos policija sulaikė tris asmenis, kurie susiję su L.Holm nužudymu. Apie 17-metės dingimą buvo pranešta prieš savaitę, o jos kūnas rastas šį savaitgalį.

Du iš sulaikytųjų yra broliai iš Lietuvos. Jie įtariami įvykdę kraupų nusikaltimą. Taip pat sulaikyta lietuvė moteris, vieno iš šių brolių žmona, kuri įtariama slėpusi nusikaltimą, rašo portalas vg.no.

Panaikino anketą socialiniame tinkle

Visų trijų sulaikytųjų tapatybės 15min.lt yra žinomos. Socialiniame tinkle „Facebook“ matyti, kad 35-erių sulaikytasis vyresnysis iš brolių 2012-aisiais vedė 34-erių lietuvę. Pastaroji taip pat, kaip minėta, buvo sulaikyta. Nė vienas iš jų nėra itin aktyvus socialiniame tinkle.

Tuo metu sulaikytasis jaunesnysis – 31-erių – brolis dar praėjusią savaitę – trečiadienio vakarą – buvo prisijungęs socialiniame tinkle, praėjus kelioms dienoms, kai pradėtas tyrimas dėl L.Holm nužudymo. Įtariamieji broliai Švedijoje gyveno ir dirbo kelerius metus. Abu broliai dirbo statybose.

Anksčiau jis yra dalijęsis nuotraukomis iš statybų aikštelių Švedijoje. Nuotraukos darytos netoli kavinės, kurioje dirbo L.Holm. Pirmadienio rytą jo paskyra išvis buvo ištrinta.

Kaimynai negali tuo patikėti

Sulaikytųjų kaimynai portalui vg.no teigė, kad jiems itin sunku patikėti, kad šie vyrai galėjo padaryti kažką panašaus.

Policija klaidingame kelyje. Jie sunkiai dirbantys žmonės, kurie dirbo dešimt valandų per dieną, šešias dienas per savaitę, – taip apie juos atsiliepė kaimynai.

„Policija klaidingame kelyje. Jie sunkiai dirbantys žmonės, kurie dirbo dešimt valandų per dieną, šešias dienas per savaitę“, – taip apie juos atsiliepė kaimynai.

„Jie tikrai darbštūs žmonės, dirbę 9–10 val. per dieną. Moteris pastaruoju metu buvo namų šeimininkė, gamindavo maistą tiems dviem vyriškiams“, – pasakojo kitas kaimynas. Jie teigia, kad nieko įtartina kaimynų elgesyje pastarosiomis savaitėmis nepastebėjo.

„Jie geri žmonės, labai keista, kad galėjo padaryti kažką panašaus“, – sakė jis.

Kaip rašo vg.no, nužudymo motyvai kol kas neaiškūs. Sekmadienį visi trys lietuviai buvo apklausti.

Gėlių jūra

Anot portalo dn.se, prie kavinės, kurioje dirbo nužudyta mergina, nuklota jūra gėlių, tarti „sudie“ plūsta žmonės. Savaitgalį kavinė buvo uždaryta, tačiau pirmadienį ji vėl atvėrė duris. Jos savininkė leidiniui teigė, kad savaitgalį dirbti tiesiog negalėjo nei ji pati, nei darbuotojai. Vis dėlto velionės Lisos šeimos paprašyti, pirmadienį jie vėl atidarė kavinę. Kol kas nėra aišku, kas būtent įvyko, kai L.Holm ėjo iš kavinės, kaip ji buvo nužudyta. Kol kas nėra žinoma ir tai, kokių įrodymų pareigūnai turi prieš du įtariamuosius lietuvius ir moterį, kuri kaltinama slėpusi šį esą jos vyro ir jo brolio įvykdytą nusikaltimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius