2018 04 05

Lietuvė su sutuoktiniu, Jungtinėje Karalystėje fiktyviai sutuokę 13 lietuvių ir azijiečių, išgirdo nuosprendį

Fiktyviai 13 lietuvių ir azijiečių Didžiojoje Britanijoje sutuokusi pora sulaukė nuosprendžio. Pasirodo, jų fiktyviai sutuoktos poros nė nesugebėdavo tarpusavyje susikalbėti – tekdavo pasinaudoti „Google“ vertėju. 
Ayazas Khanas ir Jurgita Pavlovskytė
Ayazas Khanas ir Jurgita Pavlovskytė / „Twitter“ nuotr.

Suprasti akimirksniu

  • Ayazas Khanas ir jo buvusi žmona Jurgita Pavlovskytė nubausti atitinkamai šešių ir penkerių metų įkalinimo bausmėmis;
  • 25-erių J.Pavlovskytė šiuo metu 37 savaitę nėščia;
  • Fiktyvios santuokos buvo sudarytos 2011–2015 m.;
  • Sutuoktos poros nė negalėdavo susikalbėti tarpusavyje.

Kaip skelbia portalas dailymail.co.uk, nuotakos iš Europos ir azijiečiai jaunikiai retai kada galėdavo susikalbėti. Vedybų metu jiems tekdavo pasinaudoti vertimo programėle, kad galėtų apsikeisti priesaikos žodžiais.

Ayazas Khanas buvo atsakingas už jaunikių paiešką, o jo buvusi žmona Jurgita Pavlovskytė – nuotakas.

Pora kartu su Muhammadu Saqlainu ir Diana Stankevič buvo apkaltinti sąmokslu, padedant neteisėtai imigracijai.

35-erių Imranas Farooqas buvo kaltinamas bandymu išvengti bausmės už tai, kad sudarė fiktyvią santuoką – buvo vienas iš „jaunikių“.

11 jaunikių iš Pakistano, vienas – iš Indijos ir vienas – iš Bangladešo – visi jie siekė likti Jungtinėje Karalystėje po to, kai baigėsi jų studentiškos vizos. Tam, kad gautų leidimą gyventi ir dirbti Jungtinėje Karalystėje, piliečiai ne iš Europos Sąjungos (ES) šalių turi įrodyti, kad yra susituokę su ES piliečiais, taip pat, kad santuoka tikra, sutuoktiniai kartu gyvena bei ES pilietė ar pilietis dirba bei turi valstybinio socialinio draudimo numerį.

Jaunikiai dažnai mokėdavo tūkstančius svarų už tai, kad jiems būtų surastos europietės nuotakos. Dalis pinigų buvo skirti apmokėti skrydžiams į Jungtinę Karalystę, vestuvių išlaidoms ir nedideliam mokesčiui – keliems šimtams svarų – nuotakai. Vis dėlto didžiausią dalį pinigų atsiriekdavo santuokas organizavę asmenys.

Ayazas Khanas didžiules sumas pinigų išleisdavo kazino.

Vienam „jaunikiui“ pakartotinai buvo atsisakyta leisti likti Jungtinėje Karalystėje po to, kai baigėsi studento viza, ir tik po to, kai susituokė su 20-mete lietuve valytoja, jam buvo suteiktas leidimas.

Teisėja Rebecca Poulet teigė, kad kaltinamieji pakartotinai pažeidinėjo imigracijos įstatymus Jungtinėje Karalystėje ne vienerius metus.

„Schema būdavo tokia: pakistaniečiai ir lietuvės buvo tuokiami fiktyviai, siekiant naudos“, – kalbėjo teisėja. Pasak jos, tai buvo savotiškas poros „verslas“.

A.Khanui skirta šešerių metų kalėjimo bausmė. J.Pavlovskytei, kuri šiuo metu laukiasi, skirta metais mažesnė bausmė. Išgirdusi nuosprendį, moteris apsiverkė.

Muhammadas Saqlainas už grotų praleis trejus metus, Diana Stankevič – tiek pat. Imranas Farooqas kalės 18 mėnesių.

Valerija Bartosevič taip pat nubausta 18 mėnesių įkalinimo bausme su atidėjimu dvejiems metams. Tokios pat bausmės sulaukė ir Tatjana Rolic. Sheikhas Ahmadas už grotų praleis 18 mėnesių.

Skelbiama, kad fiktyviai tuokę asmenys iš viso uždirbo mažiausiai 500 tūkst. svarų. Vis dėlto, anot teisėjos, greičiausiai ši suma realybėje buvo didesnė.

Teisėja taip pat priminė, kad poros naudojosi „Google“ vertėju ceremonijų metu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius