Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 04 30

Lietuvės Gabrielės Žebrovskytės nužudymo byloje liudijęs lenkas: „Ji buvo mano mergina“

Vokietijos tinklalapis Morgenweb.de kelia klausimus, kokia buvo Manheime nužudyta lietuvė Gabrielė Žebrovskytė – kuo ji domėjosi, kuo gyveno.
Vokietijoje nužudyta Gabrielė Z.
Vokietijoje nužudyta Gabrielė Z. / Vokietijos policijos nuotr.
Temos: 1 Vokietija

2013 metų rugpjūtį 20-metė Mykolo Romerio universiteto studentė G.Žebrovskytė pirmą kartą išvyko iš Lietuvos studijuoti pagal mainų programą į Manheimo universitetą. Su šeima mergina susiskambindavo kasdien.

Lietuvės kūnas rastas krūmuose po Kurto Schumacherio tiltu, netoli tramvajų stotelės. G.Žebrovskytė buvo išprievartauta, nužudyta ir apiplėšta 2013 metų spalio 3 d. tarp 21.30 ir 22 val. Policijos duomenimis, Gabrielė spalio 3 d. apsilankė universiteto kino vakare „Movie Night“. Tyrėjai išsiaiškino, kad žudiko G.Žebrovskytė nepažinojo – atsidūrė netinkamoje vietoje netinkamu laiku.

Manheimo žemės teisme buvo atversta Bulgarijos piliečio baudžiamoji byla. Vokietijoje teisiamas 41-erių bulgaras Emilio S., įtariamas lietuvės G.Žebrovskytės ir dar kelių moterų nužudymu, nusprendė tylėti.

Liudytojai: Gabrielė buvo rami ir uždara

„Ji save apibūdino kaip drąsią, nes nutarė vykti į Vokietiją“, – teigė G.Žebrovskytės kambario draugė.

Ji taip pat pasakojo, kad „Gabrielė buvo linksma, mėgo juoktis, tačiau rami“. „Ji iš tų tylių, intravertiškų žmonių“, – pridūrė ji.

G.Žebrovskytės vaikinas: „Turėjau gerokai pavargti, kad įtikinčiau ją išgerti su manimi kavos“

Liudyti į teismą atvyko ir vaikinas iš Lenkijos, kuris tvirtino, kad su Gabriele jiedu buvo pora. „Net, jeigu ji buvo mažiau įsipareigojusi, nei aš“, – teisme kalbėjo 21-erių vaikinas.

Turėjau gerokai pasistengti, kad įtikinčiau ją su manimi išgerti kavos, – sakė vaikinas iš Lenkijos.

Pasak jo, Gabrielė buvo drovi ir uždara. „Turėjau gerokai pasistengti, kad įtikinčiau ją su manimi išgerti kavos“, – sakė vaikinas iš Lenkijos.

Sirgo depresija?

Vokietijos spauda rašo, kad, liudytojų teigimu, Gabrielė dažnai jausdavosi pavargusi, mažai valgė, retai kur eidavo ir greičiausiai sirgo depresija.

Kelios dienos prieš lietuvės nužudymą į Manheimą atvykę studijuoti jaunuoliai vyko į ekskursiją į Heidebergą.

„Gabrielė tuomet buvo puikios nuotaikos. Po ekskursijos nebemačiau jos. Apie mirtį sužinojau netikėtai per socialinį tinklą „Facebook“, – pasakojo vaikinas iš Lenkijos.

Bijojo eiti namo sutemus

Dar dvi lietuvės studentės, kurios mainų programoje buvo kartu su Gabriele, apie ją atsiliepė kaip apie draugišką ir malonų žmogų. Kino vakare ji atsisveikino kaip įprasta, apkabino, o po to lietuvės nebesulaukė jokių žinių iš jos.

Anot kitos lietuvės, Gabrielė bandė užmegzti kontaktus Manheime. „Ji žinojo, kad tai yra būtina. Ji nemėgo eiti namo sutemus. Vis dėlto ji visuomet manė, kad Vokietijoje yra saugu. Jei Lietuvoje nieko neįvyksta, tai čia juo labiau“, – kalbėjo lietuvė studentė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius