Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 07 27

Lietuviai priklausė tarptautinei gaujai Anglijoje, prekiavusiai prostitutėmis ir nuotakomis

Išaiškinti tarptautinę gaują, kuri užsiėmė žmonių išnaudojimu, prireikė ir keleto šalių kriminalistų pastangų. Bendromis jėgomis Klaipėdos ir Londono teisėsaugininkams pavyko sučiupti įtariamus nusikaltėlius, tarp kurių – ir lietuviškos pavardės.
Raudonųjų žibintų kvartalas Amsterdame
Asociatyvi iliustracija / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kaip praneša policija, liepos mėnesio 19-22 dienomis Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai Jungtinėje Karalystėje atliko tyrimo veiksmus byloje dėl tarptautinės nusikalstamos grupuotės Lietuvoje ir Anglijoje įvykdytų nusikaltimų.

Įtariama, kad nusikaltėliai, tarp jų – ir lietuviai, seksualiai išnaudojo į Jungtinę Karalystę atvykusias merginas, organizuodavo bei pelnėsi iš jų fiktyviai sudarytų santuokų su trečiųjų šalių piliečiais.

Nusikalstamoms veikoms atskleisti ir ištirti buvo sudaryta Londono policijos, Jungtinės Karalystės Karūnos prokuratūros tarnybos, Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus bei KPONTV pareigūnų jungtinė tyrimo grupė.

Uostamiesčio tyrėjai Bostono mieste kartu su kolegomis iš Londono atliko kompleksinius tyrimo veiksmus, kuriais surinko tyrimui svarbią medžiagą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius