-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 10 08

Lietuvio aktoriaus iš Panevėžio ir jauno lenko iš Vroclavo skrydžiai su kokainu baigėsi tautų draugyste Argentinos kalėjime

Prieš pusmetį už narkotikų gabenimą sulaikyti lietuvis Vladas Kazlauskas ir lenkas Ryszardas Dabrowskis dienas leidžia Argentinos kalėjime. 52 metų lietuvis ir 27 metų lenkas kali kartu, nors ir įkliuvo skirtingu metu. Bausmę jie atlieka kartu su 86 narkotikų platintojais, rašo diariouno.com.
Argentinos kalėjimas.
Argentinos kalėjimas.

„Vienu žvilgsniu Jackas Nicholsonas gali pasakyti beprotiškai daug. Tai mano mėgstamiausias aktorius“, – sako lietuvis aktorius V.Kazlauskas. Jam patinka kalbėti apie tai, kas jam miela.

Lietuvio istorija paprasta ir jau daug kartų girdėta – iš Panevėžio kilęs aktorius  jautėsi nusivylęs savo ekonomine padėtimi, todėl ryžosi žengti klaidingą žingsnį. V.Kazlauskas paliko Panevėžį, žmoną ir 22 metų teisės studentę dukrą: „Jos žino, ką padariau. Du kartus per mėnesį kalbamės telefonu, be to, žmonai rašau laiškus.“

V.Kazlauskas buvo sulaikytas gegužės mėnesį – kiek vėliau nei jo kolega iš Lenkijos. Juos abu gina tas pats vargšų advokatas, kurį skiria valdžia.

Lietuvis aktorius sako, kad anksčiau šio nusikalstamo verslo užkulisių nepažinojo, o kelionė su kokainu į Mendozos oro uostą jam buvusi pirmoji. Su savimi turėjo lagaminą dvigubu dugnu.

Aktorius moka rusų, lenkų ir anglų kalbas, tačiau nė žodžio nesupranta ispaniškai. Dažniausiai kalbasi su jaunu likimo draugu iš Lenkijos Ryszardu Dabrowskiu.

„Mane pardavė. Nebuvo jokių problemų pernešti narkotikus pro kontrolę. Tačiau kai atvykau į Mendozą, mano žingsniai ir tolimesni planai jau buvo žinomi. Buvau parduotas ir žinau, kas tai padarė. Nebūtų sunku surasti šiuos žmones“, – pasakoja lietuvis. Jis yra krepšinio sirgalius ir dieviną rusų klasiką Fiodorą Dostojevskį.

Šiuo metu jam svarbiausia atgauti pinigus, kuriuos konfiskavo policija.

Aktorius moka rusų, lenkų ir anglų kalbas, tačiau nė žodžio nesupranta ispaniškai. Dažniausiai kalbasi su jaunu likimo draugu iš Lenkijos Ryszardu Dabrowskiu. „Buvau nusivylęs, ilgą laiką negalėjau rasti darbo. Tėtis pensininkas, mama niekada nedirbo – neištempdavome iki mėnesio pabaigos.

Sulaikymo Mendozoje metu policija narkotikus aptiko jaunuolio lagamine. Šie buvo įsiūti į vežamas kelnes. „Kai tau duoda darbą, niekada nežinai, kurioje vietoje yra paslėpti narkotikai. Tokiu būdu išvengiama nervinimosi ar išdavystės“, – sako kalinys. Jo šeima irgi žino, kas atsitiko – tai nėra naujiena. Ryszardo brolis su policija yra susidūręs ne kartą. „Jis labiau išprotėjęs, nei aš“, – sako lenkas.

Iš Vroclavo kilęs R.Dabrowskis sėdi kalėjime šešis mėnesius. Atvyko nemokėdamas ispanų kalbos, bet dabar jau supranta, gali kažką pasakyti ir būti suprastas. Jo kameros draugai elgiasi su juo gerai, nes, kaip pats sako, niekam nesipainioja po kojomis.

„Narkotikų gabenimas buvo pirmas ir paskutinis kartas. Nieko nenoriu žinoti apie šitą mėšlą“, – gailisi Ryszardas.
Šiuo metu abu – lenkas ir lietuvis – laukia teismo sprendimo. Pagal Argentinos įstatymus, už narkotikų gabenimą gresia laisvės atėmimas nuo 4–16 metų.

„Čia tapome draugais, ir tokiais liksime net ir išėję į laisvę“ – sutartinai deklaruoja skirtingoms kartoms ir tautoms priklausantys V.Kazlauskas ir R.Dabrowskis.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius