Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 09 26 /13:41

Lietuvis Norvegijoje įtariamas tautiečio nužudymu

Šį savaitgalį Norvegijoje buvo sulaikyta 35-erių lietuvis. Jam pateikti kaltinimai dėl tautiečio nužudymo Raulande.
Lietuvis Norvegijoje įtariamas tautiečio nužudymu
Lietuvis Norvegijoje įtariamas tautiečio nužudymu / Stop kadras

Negyvo 38-erių lietuvio kūnas su smurtinėmis žymėmis naktį iš šeštadienio į sekmadienį buvo rastas name Holtardalene, rašo varden.no.

Po vidurnakčio čia buvo iškviesta greitoji medicinos pagalba, tačiau atvykę medikai tegalėjo konstatuoti vyro mirtį.

Tyrimui vadovaujančio Bjorno Bunkholto Saeterio teigimu, name tą vakarą buvo mažiausiai septyni asmenys – įskaitant ir auką bei įtariamąjį. Visi jie – iš Lietuvos.

Kaimynai pasakojo nusikaltimo naktį girdėję riksmus, barnį – abu vyrai įsivėlė į ginčą ir susimušė. Įvykio vietoje nerasta jokių ginklų. B.B.Saeteris sakė, kad nužudymo aplinkybės – vis dar neaiškios.

Lietuviai į Raulandą dirbti praėjusią savaitę – čia pradėjo statyti naujus namus. Viename iš nuomojamų namų darbininkai ir gyveno.

„Jie buvo geri vyrai, pusė dirbo mums „Telehytter“ įmonėje, kita pusė – kitiems statytojams“, – sakė Gunnaras Ellefsenas iš „Telehytter“. Jis pas lietuvius šiame name net lankėsi šeštadienio rytą. „Jie jautėsi gerai ir atrodė labai malonūs“, – sakė jis varden.no.

Peržiūrėti turinį naujame langehttp://publisher.qbrick.com/Qbrick.Publisher.js

Lietuvos ambasados Norvegijoje pirmasis sekretorius Arvydas Paldavičius BNS sakė, kad apie įvykį Lietuvos diplomatus informavo policija. Ambasada savo ruožtu bendrauja su nužudytojo artimaisiais.

„Galime patvirtinti, kad ambasada turi informacijos apie mirusį Lietuvos pilietį, mes turime informacijos, kad tai yra smurtinė mirtis. Kol kas Norvegijos policija vykdo tyrimą, todėl ambasada negali teikti išsamesnės informacijos“, – sakė A.Paldavičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius