Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2019 08 07

Lietuvis vairuotojas Anglijoje: 38 minutes vėpsojo į telefoną, vairuodamas 44 tonas sveriantį vilkiką

Lietuvio Dmitrijaus Jakimcovo pavardė skamba britų spaudoje. Vilkiko vairuotojas nufilmuotas 38 minutes vėpsojęs į mobilųjį telefoną, tuo metu pavojingai vairuodamas ir keldamas pavojų kitiems eismo dalyviams.
Dmitrijus Jakimcovas
Dmitrijus Jakimcovas / Anglijos policijos nuotr.

Kaip skelbia portalas cheshire-live.co.uk, kiti vairuotojai ir keleiviai sunerimo dėl pavojingai M1 greitkelyje manevruojančio vilkiko vairuotojo, todėl ėmė skambinti įmonės, kuriai priklauso transporto priemonė, telefonu. Ji buvo nurodyta ant transporto priemonės.

Šešias valandas trukusioje kelionėje vilkiko vairuotojas padarė ne vieną pažeidimą: viršijo greitį, pernelyg arti priartėdavo prie kitų transporto priemonių, jiems mirksėjo šviesomis, kad šie trauktųsi iš kelio, lenkė juos, pavojingai manevruodamas.

Kompanijos „Graphic Packaging International“, įsikūrusios Bardone, vadovai prisijungė ir peržiūrėjo vaizdo įrašą iš vilkike sumontuotų vaizdo stebėjimo kamerų. Jie išvydo, kaip lietuvis vairuodamas greitkelyje naudojasi mobiliuoju telefonu – ilgiausias laikas, kai jis be pertrūkio buvo įsmeigęs akis ne į kelią, siekė net 38 minutes. Buvo iškviesta policija.

Lankasterio Koronerio teisme parodyta 20 iš 38 vaizdo įrašų ištraukų, kuriose D.Jakimcovas nufilmuotas naršantis telefone ir pažeidinėjantis kelių eismo taisykles.

Savo kaltę jis neigė. Vis dėlto teismas pripažino jį kaltu dėl pavojingo vairavimo.

Lietuvis į Jungtinę Karalystę atvyko 2008-aisiais. Toje pačioje įmonėje vairuotoju jis dirbo penkerius metus. Anksčiau jokių šio vairuotojo pažeidimų užfiksuota nebuvo – iki lemtingos, britų spaudoje aprašomos 2017-ųjų spalio dienos. Būtent tuomet D.Jakimcovas ir įkliuvo prie vairo besinaudojantis mobiliuoju telefonu ir keliantis pavojų kitiems eismo dalyviams.

2018-ųjų pavasarį jis teisme atsidūrė dėl neatidaus vairavimo ir atsisakymo sustabdyti vilkiką. Tų pačių metų žiemą jis vėl pasirodė teisme, nes vairavo neturėdamas draudimo ir registracijos numerio.

Lietuviui teismas skyrė bausmę. Jis buvo nuteistas 14 mėnesių kalėjimo, taip pat dvejus su puse metų jam atimta teisė vairuoti. Pareigūnai išplatino vaizdo įrašą, kuriame matyti, kaip lietuvis vairavo vilkiką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius