Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 09 29

Lietuvių gauja toliau siautėja Airijoje: Dubline išaugo nusikalstamumas

Dublino centriniuose rajonuose pastebimai išaugo nusikalstamumas, nes po išpuolio prieš lietuvių gaujos bylą tiriantį pareigūną buvo smarkiai sumažintas patruliavimas gatvėse, rašo „The Journal“. Nors oficialios statistikos dar nėra, teigiama, kad išaugęs smulkių vagysčių, plėšimų ir chuliganizmo atvejų skaičius susijęs su į miesto centrą sugrįžusiais lietuviais prekeiviais narkotikais.
Airijos policija
Airijos policija / „Scanpix“ nuotr.

„The Journal“ rašo, kad Dubline vėl siautėjanti gauja yra susijusi su nusikalstama grupuote, veikiančia Airijoje jau kone dešimtmetį. Ši gauja valdoma dviejų Lietuvos piliečių, kurių vienas kilęs iš Kauno, o kitas iš Plungės.

Policija nujaučia, kad ši gauja veikia ne tik Dubline, bet ir Korke, Vaterforde, Keryje, Galvėjuje ir Belfaste.

Keli skirtingi policijos padaliniai, tarp jų ir tiriantis prekybos žmonėmis bylas, žino, kaip veikia ši nusikalstama grupuotė ir kad ji į nusikaltimus yra įtraukusi daugybę Lietuvos piliečių.

Dažniausiai jiems pasiūlomas legalus darbas Airijoje, tačiau vos atvykus geresnio gyvenimo siekiantys žmonės netenka pasų ir yra įtraukiami į nusikalstamą veiklą – prostituciją arba prekybą narkotikais.
Teigiama, kad tokiu pat būdu į Airiją buvo atviliotas nepilnametis, kuris, kaip įtariama, birželį lietuvių gaujos veiklos tyrimą atliekantį pareigūną gatvėje apipylė rūgštimi.

Tiesa, šis nusikaltimas dar nėra iki galo išaiškintas.

Tačiau po šio nusikaltimo prieš pareigūną policija sumažino patruliavimą Dublino gatvėse. O tai paskatino nusikaltėlius grįžti arčiau miesto centro.

Kaip rašo „The Journal“, jų šaltiniai tvirtina, kad nusikalstamumas apie centrą išsidėsčiusiuose rajonuose per pastaruosius mėnesius labai išaugo.

Anksčiau šiuose rajonuose gausiai patruliuodavo specialus kovos su narkotikais padalinys, taigi prekeiviai narkotikais buvo nuolat tikrinami.

Tačiau po išpuolio prieš pareigūną patruliavimas buvo sumažintas. Jis vis dar vyksta, tačiau daug rečiau ir mažesniu mastu. Daugiausia dėmesio policija šiose vietovėse skiria sunkiems nusikaltimams tirti ir užkardyti.

Ir nors policija žada į šiuos rajonus papildomai atsiųsti 40 pareigūnų, kol kas vietos gyventojai teigia nesijaučiantys saugiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius