-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 09 01

Lietuvių narkotikų grupuotės Airijoje bosui pavyko pasprukti iš šalies

Lietuvių narkotikų grupuotės bosas, kaip manoma, paspruko iš Airijos po to, kai Nusikalstamų veikų biuras (CAB) įvykdė ne vieną reidą namuose, siejamuose su šia nusikalstama grupuote.
Airijos policija
Airijos policija / „Scanpix“ nuotr.

Kaip skelbia portalas thejournal.ie, vyras, kuris puikiai žinomas airių pareigūnams, yra objektas ne viename jų atliekamame tyrime, tarp jų ir aiškinantis, ar jo grupuotė prisidėjo arba turėjo žinių apie patruliuojančio pareigūno užpuolimą.

CAB įvykdė reidą pirmadienį. Jo metu buvo paimti finansiniai dokumentai, skaitmeninės laikmenos ir mobilieji telefonai.

Tikimasi, kad duomenys iš įrenginių, kurie buvo paimti, nuves tiesiogiai pas grupuotės, kuri visoje šalyje prekiauja narkotikais, vadeivas.

Šaltiniai pranešė, kad pirmadienio poėmiai yra reikšmingi ir prioritetiniai pareigūnams. Tikimasi, kad šie duomenys padės rasti įrodymų, jog ši grupuotė susijusi su Dublino automobilių verslu.

Kol kas nesulaikytas nė vienas įtariamasis, tačiau manoma, kad gaujos bosas pabėgo iš šalies.

Ši grupuotė esą glaudžiai susijusi su kita lietuvių nusikalstama grupuote, kuri įvykdžiusi eilę nusikaltimų, susijusių su narkotikais ir pareigūno užpuolimu su rūgštimi.

Pastaroji grupuotė vadovaujama dviejų vyrų, kurie kilę iš Kauno ir Plungės. Jie esą į Airiją atvyko prieš dešimtmetį.

Užpuolė pareigūną

Narkotikų skyriaus policijos pareigūnas buvo užpultas birželį. Užpuolikai esą buvo lietuvių nusikalstama grupuotė.

Po užpuolimo policijai skirta daugiau resursų tirti Rytų Europos nusikalstamų grupuočių veiklą. Nors pirmadienio reidas nebuvo tiesiogiai susijęs su šia konkrečiai grupuote, pareigūnai mano, kad narkotikų prekeiviai susiję su ja.

Lemtingą dieną birželį pareigūnas važiavo namo iš darbo, kai prieš jį buvo įvykdyta ataka – jis apipiltas rūgštimi. Jo veidas ir ranka buvo apipilti rūgštimi. Pareigūnas buvo gydomas netoliese esančioje ligoninėje, vėliau buvo išleistas gydytis namuose.

Minėtas biuras pranešė, kad buvo apieškotos dvi patalpos Dubline. Tyrimas esą susijęs su lietuvių organizuota nusikalstama grupuote, kuri susijusi su narkotikų tiekimu, pardavimu ir kanapių auginimo tinklu namuose visoje šalyje.

„Paimti finansiniai dokumentai, elektroninės laikmenos, mobilieji telefonai“, – patvirtino biuras.

Anot CAB, šimtai tūkstančių eurų buvo ir iki šiol yra siunčiami į Lietuvą. Mūsų šalyje pinigai esą investuojami atgal į nelegalų narkotikų prekybos verslą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius