-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 04 22

Manheime atverčiama Gabrielės Žebrovskytės nužudymu įtariamo bulgaro byla

Manheimo žemės teisme antradienį atverčia lietuvės Gabrielės Žebrovskytės nužudymu įtariamojo Bulgarijos piliečio 41-erių Emilio S. baudžiamąją bylą.
Vokietijoje nužudyta Gabrielė Z.
Vokietijoje nužudyta Gabrielė Z. / Vokietijos policijos nuotr.

Kaip rašo portalas Morgenweb.de, posėdis prasidėjo šiek tiek vėliau, nei planuota. Buvo skelbta, kad posėdis bus viešas. Likus pusvalandžiui iki jo didžiulė minia nutįso prie posėdžio salės. Dar prieš atsakovui žengiant į salę, fotografams ir operatoriams liepta palikti posėdžio salę.

Tuomet pasirodė generalinis prokuroras Oscaras Gattneris, kuris perskaitys kaltinamąjį aktą. Kaip jau skelbta anksčiau, jį sudaro 20 puslapių.

Teismo nutartis bus skelbiama liepos 18 d. Jeigu bus apsieita be kelių liudininkų apklausų, nuosprendis galimas ir gegužės pabaigoje. Lietuvės tėvui, motinai ir broliui atstovaus trys advokatai, dar du gins kitas dvi Emilio S. aukas, kurias jis užpuolė Špajeryje ir Griunštate.

Gresia kalėjimas iki gyvos galvos

Jei bus pripažintas kaltu, Emiliui S. gresia kalėjimas iki gyvos galvos. Tačiau gali būti, kad už gerą elgesį bausmė bus sutrumpinta iki 15 metų. Lemiamas veiksnys, anot leidinio, – psichiatrijos ekspertų nuomonė.

Priminsime, 2013 metų rugpjūtį 20-metė Mykolo Romerio universiteto studentė Gabrielė Žebrovskytė pirmą kartą išvyko iš Lietuvos studijuoti pagal mainų programą į Manheimo universitetą. Tačiau į tėvynę jau nebegrįžo.

Lietuvės kūnas rastas krūmuose po Kurto Schumacherio tiltu, netoli tramvajų stotelės. G.Žebrovskytė buvo išprievartauta, nužudyta ir apiplėšta 2013 metų spalio 3 d. tarp 21.30 ir 22 val.

Policijos duomenimis, Gabrielė spalio 3 d. apsilankė universiteto kino vakare „Movie Night“. Tyrėjai išsiaiškino, kad žudiko G.Žebrovskytė nepažinojo – atsidūrė netinkamoje vietoje netinkamu laiku.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius