Laisvas žodis nereiškia palaidas.  Prenumeratai iki - 60%
Išbandyti
2014 10 29

Norvegijoje nužudytos Monikos motina: „Nurimsiu, kai išgirsiu atsakymus apie jos mirtį“

Norvegų žiniasklaida toliau plėtoja 8-metės lietuvės Monikos nužudymo bylos temą. Nužudytos mergaitės motina Kristina davė interviu portalui Bt.no. Kalbėdama su norvegų leidiniu Kristina prisiminė tą lemtingą dieną, kai bute, kuriame gyveno kartu su dukra, pastaroji buvo rasta negyva.
Norvegijoje nužudytos Monikos motina Kristina
Norvegijoje nužudytos Monikos motina Kristina / Vg.no stop kadras

„Pašaukiau savo draugą ir prisimenu, kad pasakiau: „Radau Moniką. Ji negyva.“ Galų gale atvyko policija. Praktiškai nieko nebepamenu, kas tuomet vyko toliau“, – prisipažįsta moteris.

Ji buvo linksmas vaikas. Negalėjo nustygti vietoje. Ji buvo mano brangenybė, – apie dukrą kalbėjo moteris.

Judrus vaikas

Prisimindama velionę dukrą moteris pasakojo, kad mergaitė mėgo piešti ir žiūrėti televizorių.

„Ji buvo kaip ir dauguma vaikų“, – švelniai nusišypso Kristina.

„Ji buvo linksmas vaikas. Negalėjo nustygti vietoje. Ji buvo mano brangenybė“, – apie dukrą kalbėjo moteris.

Į Bergeną iš Lietuvos Kristina atskrido pirmadienį. Kaip rašo norvegų portalas, šį kartą situacija kitokia, nei tada, kai rugsėjį ji nusprendė išvykti iš Norvegijos. Dabar šalies policija nori kalbėti su ja.

– Ką norėtumėte pasakyti tyrėjui, kurio dėka buvo atnaujintas tyrimas dėl jūsų dukters nužudymo?paklausė norvegų leidinys Kristinos

– Aš noriu jam labai labai padėkoti. Jis juk galėjo tiesiog nesikišti. Aš labai norėčiau su juo susitikti ir jam padėkoti. Taip pat norėčiau padėkoti tiems, kurie mane parėmė, bandant gyventi be dukters.

Yra daug žmonių, kurie man padėjo tuo baisiu metu. Mano advokatas. Mano darbdavys tuo metu. Draugai Norvegijoje. Nežinau, ką būčiau dariusi be jų visų.


– Kas padėtų jums rasti ramybę?

– Geras klausimas. Aš turiu rasti atsakymus į klausimus, kas nutiko Monikai. Tuomet galėsiu pailsėti.

***

Praėjus daugiau kaip dvejiems metams po to, kai policija nutraukė tyrimą, pripažinusi, kad 8-erių lietuvė Monika pati pasitraukė iš gyvenimo, paaiškėjo, kad ji galėjo būti nužudyta. Suimtas 32-ejų vyras iš Lietuvos, įtariamas žmogžudyste.

Tai – buvęs Monikos motinos Kristinos sugyventinis. Norvegijos tyrėjas, paskatinęs atnaujinti lietuvės Monikos bylą, teigė, kad džiaugiasi, jog nužudytosios motina pagaliau buvo išgirsta. 32-ejų Lietuvos pilietis, kuriam pareikšti įtarimai Norvegijoje nužudžius 8-erių tautietę Moniką, mūsų šalyje yra kalėjęs. Lietuvės Monikos nužudymu įtariamo tautiečio tėvas papasakojo apie sūnaus nusikaltimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius