-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 01 10

Prezidentė su merais tarsis, kaip spręsti emigracijos problemą

Prezidentė Dalia Grybauskaitė trečiadienį su savivaldybių merais aptars galimą savivaldybių indėlį sprendžiant su emigracija susijusias problemas.
Dalia Grybauskaitė
Dalia Grybauskaitė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Per susitikimą bus pristatytas Tarptautinės migracijos organizacijos tyrimas, kaip emigracija vertinama atskiruose šalies regionuose ir kaip savivaldybės yra pasirengusios susigrąžinti svetur išvykusius vietos gyventojus.

Anot Prezidentūros pranešimo, šis tyrimas – pirmas toks nepriklausomoje Lietuvoje. Jis atskleidžia didžiausias problemas, su kuriomis susiduria sugrįžusieji, įvertina miestų ir miestelių pasirengimą priimti atvykstančius emigrantus ir pateikia konkrečias rekomendacijas, kaip savivaldybės gali paskatinti žmonių susigrąžinimą ir palengvinti jų integraciją.

Pasak prezidentės, sprendžiant emigracijos klausimus labai svarbu, kad pajėgas suvienytų nacionalinė, vietos valdžia ir nevyriausybinės organizacijos (NVO), todėl savivaldybių indėlis yra ypač reikšmingas. Valstybės vadovė pabrėžė, kad, tik visoms valdžioms veikiant išvien, pastangos susigrąžinti išvykusiuosius gali duoti tinkamų rezultatų.

Pernai D.Grybauskaitė inicijavo kampaniją „Rinkis Lietuvą“, per kurią dėmesys skiriamas iš emigracijos grįžtantiems žmonėms.

2017-aisiais iš Lietuvos emigravo per 50 tūkst. piliečių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius