Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 09 18

Šiaurės Airijoje pašauti du lietuviai

Šiaurės Airijos mieste Niūryje beveik tuo pačiu metu skirtinguose rajonuose buvo pašauti du 32 metų Lietuvos piliečiai. Jų gyvybėms pavojaus nėra, tačiau vietos policininkai ir pareigūnai sunerimę, kad užsienio nusikaltėliai perėmė vietos grupuočių tradicijas, rašo „Irish News“.
Ginklas
Ginklas / Policijos nuotr.

Abiems vyrams teko po vieną šūvį. Vienas iš nukentėjusių buvo pašautas savo namuose Sandys gatvėje – rajone, kuriame gyvena daug rytų europiečių. Trečiadienį apie vidurnaktį į šio vyro namus pasibeldė vyras. Jiedu susikivirčijo, o po ginčo svečias šeimininkui šovė į koją ir pabėgo.

Kitas nukentėjusysis nepraėjus nė valandai po pirmojo įvykio buvo išvestas iš namo Ardfiel kelyje, įsodintas į tamsios spalvos automobilį ir išvežtas į Armagh kelią. Ten vyrui šauta į koją.

Abu nukentėjusieji gydomi ligoninėje. Jū būklė nėra sunki.

Policija įtaria, kad abu nusikaltimai susiję. Ketvirtadienį  Dunganone dėl įvyių sulaikyti du vyrai. Vienam iš jų 28 metai, kitam – 26-eri. Jie įtariami pagrobimu, bandymu nužudyti ir neteisėtu ginklo panaudojimu.

Tokie pasišaudymai, pasak vietos pareigūnų, tarp užsieniečių yra labai neįprasti.

Tokie pasišaudymai, pasak vietos pareigūnų, tarp užsieniečių yra labai neįprasti. Policija yra įpratusi, kad tarpusavyje santykius šūviais aiškinasi lojalistai ir IRA. Todėl jie baiminasi, kad šių sukarintų grupuočių tradicijas jau perima imigrantai.

Pareigūnas Simonas Wallsas prašo su policija susisiekti visų, kas ką nors žino apie šios savaitės įvykius.

Vietos politikai Mickey Brady ir Gary Stokesas sako, kad situacija verčia nerimauti, mat jau kurį laiką Niūrio gatvėse nebuvo šaudomasi.

Jie prisiminė, kad pastarąjį kartą užsieniečiai buvo sužaloti 2002 m. Tuomet du lietuviai buvo nudurti kitų dviejų lietuvių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius