-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 01 02

Šiaurės Airijoje prieš teismą stoję lietuviai išgirdo kaltinimus platinus heroiną

Šiaurės Airijoje trys lietuviai sulaukė kaltinimų prisidėjus prie A klasės heroino platinimo.
Heroinas
Heroinas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kaip skelbia portalas irishnews.com, stovėdami šalia vienas kito Belfasto Magistratų teisme ir bendraudami per vertėją, 25-erių Gediminas Mizgaitis, 30-ties Vitalijus Berniukevičius ir 42-ejų Linas Misiukevičius patvirtino, kad suprato jiems pareikštus kaltinimus.

Visi jie neturi nuolatinės gyvenamosios vietos. Vyrams pateikti kaltinimai platinus A klasės narkotiką, įsigijus heroino ir įsigijus jį tam, kad platintų gruodžio 30 d.

Nei G.Mizgaitis, nei V.Berniukevičius neprašė, kad būtų paleisti už užstatą, jie liko už grotų iki kito penktadienio ir teismo posėdyje dalyvaus per vaizdo konferenciją.

Tuo metu L.Misiukevičius paprašė, kad būtų paleistas už užstatą. Vis dėlto jo prašymas pasirodė prieštaringas.

Detektyvas papasakojo, kaip pastarasis buvo sulaikytas – jį pareigūnai su kitais kaltinamaisiais sulaikė netoli krūmų, kuriuose buvo paslėpta 20 pakuočių, kaip įtariama, heroino. Šių narkotikų vertė gatvės rinkoje siekia apie 500 svarų.

„Manome, kad šis vyras yra rusų organizuotos nusikalstamos grupuotės narys, įsitraukęs į heroino platinimą Belfasto teritorijoje“, – tvirtino detektyvas.

Jo teigimu, policija baiminosi, kad jeigu L.Misiukevičius bus paleistas, galėtų ir toliau pardavinėti narkotikus arba įsitraukti į kitus nusikaltimus, kad atidirbtų prarastus pinigus. Jis taip pat atskleidė, kad heroino vartojimas neseniai buvo eskaluojamas ir siejamas su keturių žmonių mirtimis.

Vis dėlto lietuvių advokatas atkreipė dėmesį į tai, kad teismo medicinos ekspertai neištyrė rastų narkotikų, vienintelis policijos turimas įrodymas šiuo metu esą yra tai, kad jo klientas stovėjo šalia krūmų, kuriuose buvo rasta, kaip įtariama, heroino.

Kol kas narkotikų pakuotės nebuvo atidarytos ir nebuvo ištirtos esą dėl to, kad „nenorėta prarasti pirštų antspaudų ar DNR įrodymų“. Teigiama, kad pareigūnai tikisi, jog galės visus tris įtariamuosius susieti su narkotikais po teismo medicinos ekspertų tyrimo.

L.Misiukevičius anksčiau nėra sulaukęs kaltinimų ir nėra buvęs sulaikytas, tačiau įtariama, kad jis gali būti nusikalstamos grupuotės narys.

Teisėjas Harry McKibbinas nusprendė atmesti jo prašymą dėl paleidimo už užstatą.

L.Misiukevičius vėl teisme pasirodys sausio 27 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius