-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 06 17

Vokietijoje nužudytos Gabrielės Žebrovskytės žudiką ginantis advokatas: „Mano klientas nusprendė ją išprievartauti spontaniškai“

Vokietijoje išklausytos ginamosios advokatų, atstovaujančių abiem pusėms lietuvės Gabrielės Žebrovskytės nužudymo byloje, kalbos. Kaip rašo Morgenweb.de, išklausytas nužudytosios motinai Loretai Žebrovskienei atstovaujančio advokato Christiano Wiehe žodis.
Šventos Mišios
Šventos Mišios / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Gabrielės motina be galo didžiavosi tuo, kad dukra išvyko studijuoti į Manheimą. L.Žebrovskienė nejaučia nei noro atkeršyti už jos mirtį, nei neapykantos. Tačiau, kaip savo kalboje pažymėjo, Ch.Wiehe, „ji tikisi, kad Emilis S. daugiau neturės galimybės padaryti nieko panašaus“.

Jau anksčiau buvo skelbta, kad prokurorai reikalauja nuteisti Emilį S. iki gyvos galvos. Tuo metu jo advokatas Maximilianas Endleris teisme pareiškė, kad jo klientui tinkama bausmė būtų 14 metų nelaisvės. Taip pat jis teigė, kad Emilis S. už įvykdytus apiplėšimus Griunštadte ir užpuolimą Špajeryje turėtų būti išteisintas.

Galiausiai M.Endleris atkreipė dėmesį į tai, kad Emilis S. spontaniškai priėmė sprendimą apiplėšti jauną merginą praėjusių metų spalio 3 d. Advokato teigimu, klientas neturėjo ketinimų žudyti. Gabrielei pasipriešinus, jis ją sugriebė už šaliko, norėdamas laikinai ją „išjungti“, – tvirtino jį gintis advokatas M.Endleris.

Tuo metu, kai auka gulėjo be sąmonės priešais jį, mano ginamasis Emilis S. priėmė sprendimą išprievartauti lietuvę.

Jo tvirtinimu, kliento sprendimas išprievartauti Gabrielę taip pat buvo spontaniškas: „Tuo metu, kai auka gulėjo be sąmonės priešais jį, mano ginamasis Emilis S. priėmė sprendimą išprievartauti lietuvę." Jis nusikaltimą iš nužudymo pasiūlė perkvalifikuoti į „apiplėšimą, privedusį iki mirties“.

2013 metų rugpjūtį 20-metė Mykolo Romerio universiteto studentė Gabrielė Žebrovskytė pirmą kartą išvyko iš Lietuvos studijuoti pagal mainų programą į Manheimo universitetą. Tačiau į tėvynę jau nebegrįžo.

Lietuvės kūnas rastas krūmuose po Kurto Schumacherio tiltu, netoli tramvajų stotelės. G.Žebrovskytė buvo išprievartauta, nužudyta ir apiplėšta 2013 metų spalio 3 d. tarp  pusės dešimtos ir dešimtos vakaro.

Policijos duomenimis, Gabrielė spalio 3 d. apsilankė universiteto kino vakare „Movie Night“. Tyrėjai išsiaiškino, kad žudiko G.Žebrovskytė nepažinojo – atsidūrė netinkamoje vietoje netinkamu laiku.

Bulgaras Emilis S. taip pat kaltinamas moters užpuolimu praėjusių metų rugpjūtį Špajeryje ir dviejų nepilnamečių apiplėšimu Griunštadte.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius