Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 07 04

G.Nausėda ne pirmas susitiktų su LGBT: kaip sekėsi kitiems prezidentams?

Prezidentui Gitanui Nausėdai raginant diskusijose dėl Partnerystės įstatymo ieškoti sutarimo su oponuojančiomis pusėmis, vienas iš jo iniciatorių Seimo narys Tomas Vytautas Raskevičius ragina kalbėtis ne tik su priešininkais, bet ir su žmonėmis, kuriems toks įstatymas yra aktualus. Taip jis pagrindė kvietimą šalies vadovui susitikti su šio įstatymo laukiančiomis LGBTQ poromis.
Homoseksuali pora
Homoseksuali pora / 123RF.com nuotr.

Tiesa, su parlamentaru susitikę patarėjai kvietimo, panašu, G.Nausėdai kol kas neperdavė. Tai esą bus padaryta, „kai tik leis įtempta darbotvarkė“.

Kaip jau buvo skelbta, ketvirtadienį T.V.Raskevičius prezidento patarėjams perdavė kvietimą susitikti su tos pačios lyties poromis.

Siūlo kalbėtis ne tik su oponentais

„Visada pabrėžiama dialogo būtinybė. Vystant dialogą būtina kalbėtis su visomis pusėmis, – savo siūlymą argumentavo T.V.Raskevičius. – Manau, kad prezidentui būtų labai naudinga to susitikimo metu išgirsti ir Lietuvoje gyvenančių tos pačios lyties šeimų istorijas bei praktinius iššūkius, su kuriais jie susiduria.“

Todėl valstybės vadovo patarėjams buvo perduotas toks kvietimas. Šie pažadėjo apie tai informuoti G.Nausėdą.

Seimo narys teigė susidaręs įspūdį, kad Prezidentūroje suprantamas poreikis ir matoma būtinybė sureguliuoti homoseksualių porų santykius. Bet kartu akcentuojamas platesnio sutarimo visuomenėje poreikis.

„Buvo kalbama, kad reikėtų oponuojančias puses susodinti, ir politinius oponentus, ir religines bendruomenes, – sakė politikas. – Pasikartosiu – reikia diskutuoti ne tik su besipriešinančiais Partnerystės įstatymui, bet ir su tais, kuriems tas įstatymas yra reikalingas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius