Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Idėja Kaunui nusipelniusių žmonių Garbės alėjai. „Lietuvos šviesuoliai“

Pačioje Kauno širdyje, Laisvės Alėjos judriausioje vietoje, įrengta Lietuvos Šviesuolių Alėja taps moderniu miesto akcentu, kuris ne tik padės pagerbti Lietuvos šviesiausius žmones, bet ir papuoš miestą, suteiks naktiniam Kaunui žaismingumo, padės vaikams susipažinti su nusipelniusiais Lietuvos žmonėmis, o vyresnio amžiaus gyventojams – užpildyti žinių spragas.
„Lietuvos šviesuoliai“
„Lietuvos šviesuoliai“ / Idėjos autorių nuotr.
Idėjos autorių nuotr./„Lietuvos šviesuoliai“
Idėjos autorių nuotr./„Lietuvos šviesuoliai“

Laisvės alėjos atkarpoje, tarp Maironio gatvės ir Soboro, dienos metu šurmuliuoja studentai, mokiniai, pasivaikščioti ar pasilepinti kavinėse išsiruošę kauniečiai bei miestą apžiūrinėjantys svečiai. Tačiau užslinkus sutemoms žmonės patraukia namo, miestas apmiršta. Lietuvos Šviesuolių Alėja taps ne tik vakarine pramoga kauniečiams, turistų atrakcija, bet ir užims Merkurijaus vietą kaip Laisvės alėjos simbolis. Labai svarbi alėjos dalis – pėsčiųjų takas nuo fontano iki salos, įskaitant ir pėsčiųjų tiltą. Įrengus Šviesuolių alėjos atkarpą šioje dalyje, pėsčiųjų srautai bus nukreipti Nemuno salos link, o tai padės atkurti Salos,  bei Pėsčiųjų tilto lankomumą, kuris šiuo metu yra sumažėjęs, pasivaikščioti išsiruošusiems miestiečiams traukiant į parką, įrengtą prie Kauno pilies.

Šviesos pagalba, įrengiant šviesos filtrus gatvės apšvietimo. Žibintuose, ant grindinio bus sukurti labiausiai pasižymėjusių Lietuvos žmonių atvaizdai su pavardėmis ir minimaliu aprašymu. Šviesa kuriami atvaizdai įprasmins Šviesuolių Alėjos pavadinimą. Tai puiki galimybė įamžinti to nusipelniusius žmones minimaliomis išlaidomis, bei išvengiant nuobodžių bei pabodusių memorialinių lentų ir statulų. Be to, šią alėją, pagal poreikius, galima plėsti neribotu mastu, apimant kitas Laisvės alėjos, Senamiesčio, bei kitų miesto rajonų dalis.

Atliko:

Deividas Lalas
Vytautas Matusevičius
Kamilė Andriuškaitė
Sandra Macenytė
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius