Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Studentai kuria Kaunui nusipelniusių žmonių Garbės alėją

Kauno technologijos universitetas (KTU) kartu su Vilniaus dailės akademijos (VDA) Kauno dailės fakultetu inicijuoja projektą įžymiems kauniečiams ar Kaunui nusipelniusiems asmenims pagerbti. Iš šių universitetų dėstytojų sudaryta komisija vertino studentų darbus ir iš dvidešimties projektų atrinko dešimt. Su pastaraisiais projektais susipažinti ir apie juos nuomonę pareikšti galima naujienų portale www.15min.lt.
Vertinami Vilniaus dailės akademijos Kauno dailės fakulteto studentų darbai.
Vertinami Vilniaus dailės akademijos Kauno dailės fakulteto studentų darbai. / Jono Klėmano nuotr.

Projekto iniciatoriai teigia, kad Garbės alėjos idėja nėra netikėta – garbės alėjas turi nemažai didžiųjų pasaulio miestų. Idėja nėra nauja, tačiau originalumą turėtų lemti kiti dalykai – alėjos vieta, kaip ji realizuojama, novatoriški sprendimai. „Pagrindinė mintis ta, kad šioje alėjoje turėtų būti pagerbiami ne tik kauniečiai, bet ir Kaunui vienokiu ar kitokiu būdu nusipelnę asmenys, – sakė VDA Kauno dailės fakulteto dekanas prof. Jonas Audėjaitis. – Darbų gausa rodo, kad idėja sudomino studentus, jie turėtų uždegti ir visuomenę tinkamai pagerbti iškilius asmenis. Tikimės, po ilgų diskusijų, su visuomenės pagalba, tą formą ir atrasime“.

KTU rektorius prof. Petras Baršauskas džiaugiasi šia dviejų aukštųjų mokyklų dėstytojų ir studentų iniciatyva. „Garbės alėjos projektas studentams – puiki galimybė save realizuoti, sukurti kažką įdomaus ir inovatyvaus, taip pat tai konkretus pavyzdys, kaip Kauno universitetai prisideda gražinant ir garsinant Kauno miestą. Pirmieji žingsniai pagerbiant ir įdomiai įamžinant mokslo, meno, sporto, kultūros ir kitų sričių Kaunui nusipelniusius žmones jau žengti, lauksime visuomenės įvertinimo ir palaikymo, o po to – ir rezultatų“, – kalbėjo rektorius.

Komisijos nariai nurodė, kad viena iš studentams duodamų užduočių – parodyti, kad miestas puoselėja tradicijas, bet kartu ir nebijo naujovių. Tai vienas iš iššūkių – susieti praeitį su dabartimi, galbūt su simboline vieta.

Pirmąsias idėjas pristatė I–IV kurso Vilniaus dailės akademijos studentai, kiek vėliau į projektą įsitraukė ir KTU Statybos ir architektūros fakulteto II-IV kurso studentai. Jie, dirbdami grupėmis, pateikė 20 skirtingų idėjų, kurioje vietoje ir kokia forma galėtų būti įamžinti Kaunui nusipelnę asmenys. „Tikrai buvo netikėta, kad per tokį trumpą laiką neprofesionalūs, dar tik būsimieji architektai pateikė taip puikiai apgalvotas idėjas“, – sakė vertinimo komisijos narys, KTU Humanitarinio fakulteto prodekanas doc. Nerijus Čepulis. Rezultatais džiaugėsi ir KTU Dizaino ir technologijų fakulteto Dizaino katedros docentas Aurimas Švedas. Anot jo, pasitaiko, kad ir profesionalių architektų vizijos būna daug prasčiau išgvildentos.

Įvertinus komisijai, minėti studentų darbai pristatomi ir plačiai visuomenei. Naujienų portale www.15min.lt galima ne tik apžiūrėti projektų nuotraukas, bet ir juos įvertinti, pasisakyti komentaruose.

Pasirinktam projektui bus ieškomi rėmėjai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius