Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 04 18

„Google“ atvėrė palydovus: nebeslepia Rusijos karinių ir strateginių objektų

Interneto milžino „Google“ valdomoje „Maps“ platformoje nebeslepiamos Rusijos karinių ir strategijų objektų nuotraukos, skelbia ukrainiečių portalas „Armyinform“. Iki šiol šių objektų palydovinės nuotraukos buvo prastesnės kokybės, nei kitose vietovėse, tad aiškias detales buvo sunku įžvelgti.
Branduolinės amunicijos saugykla Murmanske
Branduolinės amunicijos saugykla Murmanske / „Google Maps“ palydovinė nuotrauka

Kaip skelbia „Armyinform“, nuo šiol visi Rusijos kariniai ir strateginiai objektai tapo pasiekiami maksimalia – 0,5 metro vienam pikseliui – raiška.

„Google Maps“ platformoje galima laisvai pamatyti įvairias vadavietes, strategiškai svarbias saugyklas ir kitus objektus.

Nuotraukose galima įvertinti, kaip atrodo Rusijos slaptos tarpžemyninių branduolinių raketų paleidimo bazės, šarvuočių saugyklos, povandeninių laivų bazės ar šiuo metu remontuojamas vienintelis Rusijos lėktuvnešis „Admirolas Kuznecovas“.

Nors įvairių šalių pareigūnams šis sprendimas neturės didelės strateginės vertės, nes kariniai palydovai geba atvaizduoti objektus žymiai aukštesne raiška, tačiau paprasti žmonės galės pasinaudoti tuo vykdydami atvirų šaltinių žvalgybą (angl. – OSINT) ar tiesiog smalsaudami.

„Yra ir žmonių, kuriems bus įdomu „klajoti“ su „Google“ žemėlapiais slaptose Rusijos vietose, o galbūt ir ieškoti paties Putino bunkerio“, – svarsto ukrainiečių portalas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius