-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ineta Stasiulytė teigia Ajurvedoje atradusi dvasinės ramybės paslaptį

Indijos sveikatingumo mokslais prieš kelerius metus susidomėjusi teatro ir televizijos aktorė Ineta Stasiulytė su didžiuliu džiugesiu pasakoja apie pastarųjų metų atradimus. Jos teigimu, dvasinė ramybė ir komfortas artisto karjeroje, kupinoje iššūkių bei streso, tapo brangiausia dovana. Apie ramybės paslaptis ir dalijimosi džiaugsmą šventiniu laikotarpiu 15min.lt kalbina I.Stasiulytę.
Ineta Stasiulytė
Ineta Stasiulytė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

– Papasakokite, kaip susidomėjote Ajurvedos mokymais?

– Su vedų tyrinėjimais pirmiausia susidūriau pradėjusi lankyti seminarus, kur kalbama apie moters sveikatą ir santykius – na, kas ir įdomiausia moterims (juokiasi). Savarankiškai klausiausi daugybės lektorių paskaitų, mėginau suprasti tą tiesą, kurią kiekvienas pateikdavo vis kitu kampu.

Na, o kažkurį vakarą užsukau į Vilniaus Senamiestį esantį ajurvedos centrą „SPA SHANTI“ nusipirkti savo mėgiamų smilkalų, o tuo metu ten kaip tik vyko Ajurvedos mokymai.

Mane taip įtraukė paskaitos turinys, jog norėjau išgirsti dar daugiau, tad prisijungiau prie didžiulės grupės žmonių, o paskaitos pabaigoje užsiregistravau į masažų kursus pas patį Darių Kaunecką, ir tada viskas įsibėgėjo... (juokiasi)

– Kaip atradote savo mėgiamą SPA centrą?

pavadinimas „Shanti“ reiškia ramybę, ir iš tikrųjų, pas juos salone tvyro ramuma. Čia dirbantys žmonės gyvena kitu ritmu

– Buvau gavusi dovanų „SPA Shanti“ kuponą, ir taip pirmą kartą apsilankiau jų ajurvedinėje aplinkoje.

Aišku, kaip nuolat skubantis žmogus, įlėkiau ten pertraukos tarp darbų metu ir galvojau, kaip čia greičiau apsisukti. Viskas tokiame proto ir kūno bėgime.(juokiasi)

Tačiau jau pats pavadinimas „Shanti“ reiškia ramybę, ir iš tikrųjų, pas juos salone tvyro ramuma. Čia dirbantys žmonės gyvena kitu ritmu. Jie tarnauja iš širdies ir tvirtai žino savo misiją.

Taigi, jie pirmiausia suteikė man galimybę šiek tiek nurimti ir tiesiog atsipalaiduoti kvapų ir šviesų žaismėje, laukiant procedūros.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Ineta Stasiulytė
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Ineta Stasiulytė

Tada ir supratau, kad tas pasisėdėjimas, perėjimas iš rutinos į tą atpalaiduojančią būseną yra toks būtinas, ir kaip svarbu savo gyvenime turėti tokių akimirkų, kai tu gali sau leisti tiesiog atsisėsti ir pasėdėti...

Pamąsčiau, kad jeigu aš po pirmo sykio galiu taip atsipalaiduoti (juokiasi), tai dar labiau „atsileidęs“ žmogus gali patirti euforiją! O kaip nuostabiai tie ajurvedos meistrai darbuojasi!.. Ir jie visi skirtingi, turi savo stilių. Svarbiausia, jog jie viską daro nuoširdžiai, to jau tikrai nesuvaidinsi.

Tai dabar ne tik gaunu dovanų, o ir pati dovanoju tą masažo džiaugsmą – meilę per prisilietimo kalbą. O dar tie akį traukiantys jų dovanų kuponai, blizga, kvepia prisigėrę kvapnių tų ramybės namų aromatų... (juokiasi)

– Pas masažų meistrą ir Ajurvedos guru Darių Kaunecką lankėte masažo kursus. Ką naujo ši patirtis įnešė į Jūsų gyvenimą?

svarbu savo gyvenime turėti tokių akimirkų, kai tu gali sau leisti tiesiog atsisėsti ir pasėdėti

– Gal reiktų pradėti nuo to, kaip iš viso šovė mintis užsirašyti į tuos kursus!.. Tiesiog mane žavi tai, kas susiję su atsipalaidavimu ir ramybe.

Kadangi visuomet stengiuosi visus apdovanoti ir visais pasirūpinti, sugalvojau, jog man reikia išmokti daryti masažus ir taip prisidėti prie kitų malonumų... (juokiasi)

Be to, mane labai sužavėjo visa ta aplinka, kurioje vyksta pamokos, o ir pats procesas yra nuostabus, kai ir pats praktikuojiesi, darydamas kitam masažą, ir kažkas mokosi, tuo pačiu atsidėkodamas tau.

Esminis dalykas – pojūtis, kad mes vienas kitam galime suteikti labai daug atsipalaidavimo. Tik reikia sužinoti, kaip tai atlikti teisingai.

Kiekvienas mūsų galime daryti masažą, o įgijus esminius pagrindus, vėliau gali pasitelkti fantaziją ir pridėti savo judesių, tarsi sukurti savo pačios masažo būdą ir ritmiką.

Aš neseniai supratau, kodėl mane taip traukė mokytis šito masažo. Dėl to, kad kiekviena profesija yra duodanti, kažką žmogus sukuria ir duoda kitiems.

Mano profesija – didelės energijos reikalaujantis davimas, kur ta scena bebūtų – teatre ar televizijoje, tu turi išlikti labai energetiškas ir išraiškingas.

O čia rankų judesiai, tyloje gali tą pačią energiją atiduoti visiškai kitaip, pats nurimdamas ir jausdamas lengvumą ir ramybę. Tokio dalijimosi džiaugsmo ilgą laiką ieškojau ir galiausiai atradau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius