Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Vilniaus policijos vadovas Kęstutis Lančinskas: „Kai vyksta eitynės arba futbolo rungtynės, jaučiuosi kaip žuvis vandeny“

Tarp garbingiausio Vilniaus miesto apdovanojimo – Šv.Kristoforo statulėlės – 2013 metų laureatų yra ir Vilniaus apskrities Vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Kęstutis Lančinskas. Paklaustas, kokie buvo 2013 metai, policijos komisaras šypsojosi – juk vien eitynės „Baltic Pride“ ir skandalas dėl Petro Gražulio sulaikymo ką reiškė, o dar buvo ir lenkų sirgalių, pagarsėjusių savo chuliganišku elgesiu, antplūdis.
Kęstutis Lančinskas
Kęstutis Lančinskas / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

O tai tik du epizodai iš visų metų, tačiau trumpame interviu 15min.lt Vilniaus policijos vadovas atskleidė iššūkių nebijantis ir nevengiantis – kuo daugiau streso ir adrenalino, tuo šis darbas jam patrauklesnis.

– Atsiimdamas Šv.Kristoforo statulėlę Vilniaus rotušės scenoje pasakėte, kad apdovanojimas yra skirtas ne asmeniškai jums, o visiems 1600 Vilniaus policininkams.

– Taip, nes tai yra sėkmė tų žmonių, kurie man dirba. Sėkmę lemia žmonės. Aš džiaugiuosi, kad esu jų komandos dalis, man tikrai džiugu, kad aš jiems vadovauju, džiugu, kad galime būti Vilniaus miestui naudingi ir šiek tiek prisidėti prie Vilniaus istorijos ir miesto saugumo.

– Metai beveik baigėsi. Kokius didžiausius 2013-ųjų iššūkius įvardintumėte?

– Lietuvos pirmininkavimas Europos Sąjungos Tarybai, renginiai, renginių saugumas. Eitynės „Už lygybę“. Futbolas – pirmą kartą lenkų sirgalių turėjome (Vilniaus „Žalgiris“ žaidė su Poznanės „Lech“ komanda, garsėjančia chuliganiškais sirgaliais – red.past.). Buvo ką veikti.

Aš manau, kad mums pavyko susitvarkyti. Kalbant apie futbolo rungtynes, tai buvo visiškai nauja patirtis, kadangi niekada nebuvome turėję tokių sirgalių, man teko tik mokytis. O dabar žinias pritaikiau praktikoje. Įgavome patirties, nors ir nepasakyčiau, kad turime jos jau daug.

Už saugesnį Vilnių Šv.Kristoforo statulėle apdovanotas Vilniaus apskrities VPK viršininkas Kęstutis Lančinskas.
Už saugesnį Vilnių Šv.Kristoforo statulėle apdovanotas Vilniaus apskrities VPK viršininkas Kęstutis Lančinskas.

– Eitynės „Baltic Pride“ buvo turbūt garsiausias vasaros įvykis. Kaip vertinate, ar jums pavyko suvaldyti situaciją? Juk kritikos sulaukėte, ypač iš tų politikų, kurie protestavo prieš tokias eitynes.

– Nenoriu politikuoti, bet pasakysiu taip: esu Lietuvos pareigūnas, daviau priesaiką Lietuvos valstybei ir Lietuvos žmonėms, vadinasi, įstatymas ir Konstitucija man yra aukščiau visko. Aš turiu jų laikytis. Kadangi Konstitucijoje parašyta, kad visi yra lygūs prieš įstatymą, tai man taip ir yra.

Naujuosius metus pasitinku tikrai su geromis mintimis. O ko jaudintis – auga dukros, Vilnius gražus, Lietuva graži, reikia gyventi ir džiaugtis.

– Pareigūnus šioje situacijoje gynėte tvirtai.

– Už ką juos peikti? Jie puikiai atliko savo darbą ir viskas. Yra tam tikrų niuansų, kurie galbūt nebuvo numatyti, bet pareigūnai irgi jaudinosi, jie irgi žmonės.

– Kaip manote, ar kiti metai bus lengvesni?

– Nemanau, kiti metai irgi bus iššūkių metai, tad dirbsime.

Man iššūkiai patinka. Prisipažinsiu, kai vyksta eitynės arba futbolo rungtynės, aš jaučiuosi kaip žuvis vandeny. Kai yra daug streso, kai adrenalinas pakyla, čia yra mano stichija. Tad tokių dalykų tikrai nesibaiminu.

Naujuosius metus pasitinku tikrai su geromis mintimis. O ko jaudintis – auga dukros, Vilnius gražus, Lietuva graži, reikia gyventi ir džiaugtis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje