Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 11 09

„Išjungtas“ melo detektorius: gelbėtojas J.Pirožnikas, jo pirtis ir lankytojai (II dalis)

Buvęs policininkas, Palangos gelbėtojų vadovas Jonas Pirožnikas yra tapęs Lietuvos gelbėtojų veidu ir balsu. „Darau tik gerus darbus, o ne tuos, kur nesąmonės, kur dabar jūs manęs klausinėjat“, – neseniai piktinosi J.Pirožnikas. Jį suerzino 15min klausimai apie tai, ar ir kodėl buvo oficialiai įspėtas policijos ir kaip yra susijęs su atleistuoju buvusiu Kauno policijos vadovu Dariumi Žukausku, kai kuriais buvusiais kriminalinio pasaulio veikėjais, verslininkais bei politikais. Apie šias sąsajas negali nežinoti ir policijos vadovas Renatas Požėla.
Arūnas Pukelis, Algirdas Stončaitis, Jonas Pirožnikas, Darius Žukauskas / „15min“ tyrimų iliustracija
Arūnas Pukelis, Algirdas Stončaitis, Jonas Pirožnikas, Darius Žukauskas / „15min“ tyrimų iliustracija

Suprasti akimirksniu

  • 15min šaltinių teigimu, dalis duomenų apie nederamus tuometinio Vyriausybės kanclerio A.Stončaičio ryšius išaiškėjo tiriant buvusio Kauno policijos vadovo D.Žukausko ir Palangos gelbėtojų vado J.Pirožniko įtariamas sąsajas su buvusiais kriminalinio pasaulio veikėjais.
  • 2019 m. tuometis vidaus reikalų ministras E.Misiūnas buvo informuotas apie atliekamą tyrimą dėl Kauno policijos vadovo D.Žukausko ir perspėtas atsargiau bendrauti su J.Pirožniku.
  • 2019 m. Lietuvos profesionalių gelbėtojų vandenyje federacijos vadovas J.Pirožnikas oficialiai įspėtas policijos „dėl neleistino priešingo visuomenės ar jos narių interesams elgesio“.
  • 2019 m. Policijos departamentas paskelbė apie pradėtą ikiteisminį tyrimą dėl įtariamos korupcijos Kauno policijoje, nušalino jos vadovybę.
  • 2019 m. kadenciją baigiantis generalinis komisaras L.Pernavas inicijavo tarnybinį patikrinimą dėl D.Žukausko patikimumo.
  • 2020 m. darbą pradėjęs naujasis policijos vadovas R. Požėla panaikino D.Žukausko leidimą dirbti su slapta informacija ir atleido jį iš tarnybos policijoje.
  • Atlikę patikrinimą pareigūnai, be kita ko, nustatė, kad D.Žukauskas gali būti pažeidžiamas per J.Pirožniką.
  • Nustatyti ir D.Žukausko, ir J.Pirožniko galimi ryšiai su A.Pukeliu, S.Dubininku, T.Barščiu.
  • 2021 m. Klaipėdos policijos vadovybė išbraukė J.Pirožniką iš policijos rėmėjų sąrašo.
  • Nepaisant šių aplinkybių policijos vadovas R.Požėla šią vasarą vėl svarstė glaudesnio bendradarbiavimo su Palangos gelbėtojų vadovu galimybes.

15min Tyrimų skyriaus žvilgsnis į J.Pirožniką nukrypo prieš metus pradėjus domėtis buvusio Vyriausybės kanclerio, šiuo metu vadovaujančio Seimo Antikorupcijos komisijai, Algirdo Stončaičio veikla. Paaiškėjo, kad 2019-aisiais net ne viena tarnyba turėjo informacijos, kėlusios abejonių dėl tuometinio Vyriausybės kanclerio patikimumo ir teisės dirbti su slapta informacija.

Plačiau apie tai skaitykite I tyrimo „Išjungtas“ melo detektorius dalyje.

Šaltinių teigimu, dalis duomenų dėl nederamų A.Stončaičio veiklų ir kontaktų fiksuoti atliekant policijos tyrimą dėl D.Žukausko, kuomet „apsišvietė“ ir A.Stončaičio palaikomi ryšiai su J.Pirožniku.

Pasiūlykite temą tyrimui
Turite vertingos informacijos? Norite pasiūlyti tyrimo vertą istoriją? Manote, kad kuri nors tema nusipelnė gilesnio žvilgsnio? 15min tyrimų komanda laukia jūsų laiško. Ačiū už pasitikėjimą!
* privalomi laukai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius